© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
21.10.2014 12:38:18

Milanič čuti pritisk, Cellino ostri sekiro

Profimedia

Šele štiri tekme je trener Leeds Uniteda, toda otoški mediji že pišejo, da se Darku Milaniču trese stolček.

Komaj je začel svojo pustolovščino na Otoku, že se trese njegov stolček. Vsaj tako trdi tabloidni časnik The Sun, ki slikovito dodaja, da kontroverzni lastnik Leeds Uniteda Massimo Cellino že "ostri svojo sekiro". Če je to res, vsekakor ne gre za nekaj sila presenetljivega. Odkar strokovnjak iz Slovenije sedi na klopi belih, ti pač še niso zmagali.

Z Darkom Milaničem za krmilom so dejansko padli v krizo, čeprav so pred tem igrali dobro in na štirih tekmah trikrat slavili. Zdaj so že štiri tekme brez zmage, Milanič je v tem času osvojil vsega dve točki. Oba poraza je doživel v gosteh, že nocoj pa ga čaka naslednje zahtevno gostovanje.

Nasprotnik bo Norwich City, ki je še v pretekli sezoni igral v prvi angleški ligi. Kanarčki so sicer izpadli iz elite, a so zdaj pri vrhu drugoligaške razpredelnice, na četrtem mestu imajo šest točk več kot tokratni nasprotnik.

"Ni lahko," priznava nekdanji trener Maribora in graškega Sturma ter dodaja: "Nisem zadovoljen s položajem, v katerem smo. Preprosto ne morem biti zadovoljen nad dejstvom, da še vedno nisem slavil z Leedsom." Tudi Cellino zagotovo ni, toda ali Italijan res že razmišlja, da bi Slovenca tako hitro odpustil?

Dejstvo je, da izkušnje iz preteklosti zagotovo niso voda na Milaničev mlin. Že to, da se ga drži vzdevek "jedec trenerjev" pove marsikaj, kakor tudi dejstvo, da je kot prvi mož Cagliarija v 22 letih odpustil kar 36 trenerjev.

KLJUB VSEMU OSTAJA MIREN
"Moja služba je ogrožena v vsakem trenutku. Toda moram ostati miren in še naprej trdo delati. Moja naloga je izboljšati ekipo, se pa zavedam, da potrebujem točke. V nogometu in še zlasti na tej ravni je logično, da je prisoten tudi pritisk. Leeds je velik klub, liga je zelo dobra. Dejansko vsi čutimo pritisk. Toda čeprav na zadnjih štirih tekmah nismo osvojili veliko točk, nismo slaba ekipa. Smo tekmovalni in na naših tekmah je bila razlika zelo majhna. Vsaka tekma je izredno zahtevna," je še pristavil 46-letni strokovnjak iz Izole.