© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.09.2014 21:55:35

Falcao prepričan, da se je pravilno odločil

manutd.com

Radamel Falcao je večino minule sezone izpustil zaradi poškodbe kolena, ta mu je onemogočila tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

V poletnem prestopnem roku pa se je iz Monaca preselil k Manchester Unitedu, kjer bo imel status posojenega nogometaša kluba iz kneževine. Manchester United je v prvih treh krogih premier lige osvojil vsega dve točki in še čaka na prvo zmago, prav tako pa na svoj prvi uradni nastop za rdeče vraga čaka tudi kolumbijski napadalec.

Osemindvajsetletnik je že kar malo nestrpen in želi, da se to čim prej zgodi. Ob tem pa poudarja, da je popolnoma pripravljen ter dodaja, da ne pričakuje nikakršnih težav pri navajanju na razmere v angleškem prvenstvu. Prav tako je izpostavil, da je vzpostavil dober odnos s svojimi novimi soigralci.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Vajen sem življenja v mestih, podobnih Manchestru, zato s prilagajanjem ne bom imel težav," je na uradni predstavitvi dejal Falcao, in nadaljeval: "Gre za velik izziv, saj sem si vedno želel biti del kluba kot je Manchester United. Verjamem v ta projekt in mislim, da je United najboljši klub za moj način igre. Prepričan sem, da sem se pravilno odločil. Upam, da bom v Manchestru ostal dolgo vrsto let in pomagal pisati klubsko zgodovino. Ko sem bil v Portu in Atleticu, sem si vedno želel napredovati."

Prav tako je zadovoljen tudi s svojo trenutno pripravljenostjo in s tem, kako se obnaša njegovo koleno. "Pred dvema mesecema sem že začel igrati za Monaco, v zadnjem mesecu pa sem močno napredoval in se odlično počutim. Dosegam zadetke, kar je za napadalca zelo pomembno. Zadovoljen sem s svojo telesno pripravljenosti, poleg tega pa tudi s kolenom nimam nobenih težav."

Za dobro voljo so poskrbeli še vsi v klubu, ki so Falcaa lepo sprejeli medse. "Ko govorite o obdobju za privajanje, je vse skupaj še toliko lažje, ko imaš ob sebi tako kakovostne soigralce. Resnično se veselim prihodnosti."

Falcao je prepričan, da je storil prav, ko je zadnji dan prestopnega roka izbral Old Trafford in se ni odločil za odhod v madridski Real. Vendar pa ga z rdečimi vragi v tej sezoni ne bomo videli na mednarodni sceni, saj je United zadnjo sezono končal na sedmem mestu in ostal brez Evrope. "Seveda si vsak igralec želi igrati v ligi prvakov. To letos ni možno, ampak smo prepričani, da bomo v njej nastopali naslednje leto."