© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
20.08.2014 19:18:36

Kampl: Zelo sem jezen

Red Bull Salzburg

Da ne obstajajo le zmage, temveč obstajajo izjemne in malo manj izjemne oblike tega uspeha, dokazuje avstrijski Salzburg, ki je svojim tekmecem v zadnjih minutah tekme dovolil, da pridejo do pomembnega gola v gosteh.

Nogometaši iz Mozartovega mesta bi bili v posvem drugačnem položaju, če Emil Forsberg v zadnji minuti tekme ne bi poskrbel za znižanje izida na 2:1 in jim s tem nekoliko pokvaril načrte. Dva zadetka prednosti bi jim nedvomno zagotavljala ne mirno, temveč veliko mirnejšo pot na sever Evrope, zdaj bo njihova naloga še veliko težja. Kot da z najelitnejšim klubskim tekmovanjem kljub prevladi v domačem prvenstvu in izjemnemu slovesu, ki jih imajo med ostalimi evropskimi klubi, že tako ne bi imeli neporavnanih računov. Pred dvema letoma jih je namreč izločil luksemburški Dudelange, da gre za amaterski klub, ki je kljuboval nogometni logiki, verjetno ni potrebno dodajati. 

Vejretno so ti nič kaj prijetni spomini v trenutku, ko je Forsberg zatresel mrežo privreli na dan, tudi zato je bil upravičeno jezen tudi slovenski as Kevin Kampl: "Veliko stvari smo na tekmi storili prav, imeli smo veliko priložnosti, na koncu pa smo zmagali le z 2:1. Tako moja zgrešena priložnost, kot nato zadetek gostov me zelo jezita. A že naslednji teden bomo imeli priložnost, da vse skupaj postavimo na pravo mesto."