© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
14.08.2014 09:59:21

Kaj je na Škotskem videl Gajser?

Celtic, ki ga že čez nekaj dni čaka gostovanje v Ljudskem vrtu, je škotsko prvenstvo začel z zmago.

Aktualni slovenski prvaki so že nekaj časa v pogonu ne le v evropskih tekmovanjih, temveč tudi v domačem prvenstvu, Celtic pa je tekmovanje v domačem prvenstvu začel šele sinoči. Brez večjih težav so v gosteh premagali St. Johnstone, in sicer s 3:0. Branilci naslova so potrebovali cel polčas, da so strli odpor domačinov, v drugem polčasu pa so si priigrali zanesljivo zmago. V polno so zadeli Anthony Stokes, Nir Biton je bil uspešen z bele točke, v 84. minuti pa je končni izid postavil Callum McGregor.

"Sem miren, toda ne povsem zadovoljen," je v enem stavku predstavo svoje ekipe komentiral Norvežan na klopi Celtica Ronny Deila in nadaljeval: "Opazoval sem našo igro in videl, da še nismo tam, kjer bi radi bili. Vedno sem rekel, da potrebujemo nekaj časa. V drugem polčasu smo bili blizu tega, kar želim videti na igrišču, toda predvsem bomo morali delati na fizični pripravljenosti." Namesto Fraserja Forsterja je prvič po dveh letih v vratih stal Craig Gordon, ki je moral toliko časa izpustiti zaradi poškodbe kolena: "Bil je miren in zelo dobro je ocenjeval situacijo."

Na gostovanju so kakopak svoje može imeli tudi vijoličasti, ki se želijo kar se da najbolje pripraviti na naslednjega in zadnjega nasprotnika v ligi prvakov. Tekmo si je namreč ogledal pomočnik Anteja Šimundže Saša Gajser, ki bo lahko pred pomebnim obračunom nedvomno postregel z zanimivimi informacijami.