© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
23.07.2014 22:27:18

Rošade med Swanseajem in Tottenhamom

Arsen Perić

Angleška prvoligaša Tottenham in Swansea sta zamenjala igralce. Iz Tottenhama se k Swanseaju seli Gylfi Sigurdsson, v nasprotni smeri pa odhajata Ben Davies in Michel Vorm.

Oba kluba sicer nista želela razkriti, na kakšen način sta bila transferja izpeljana, toda angleški mediji poročajo, da naj bi šlo za direktno zamenjavo Gylfi Sigurdsson - Ben Davies, medtem ko naj bi Tottenham Swanseaju za vratarja Michela Vorma plačal okrog 3 milijone evrov. 

Ben Davies je s Tottenhamom podpisal petletno pogodbo, medtem ko bo Vorm v Londonu ostal predvidoma naslednja štiri leta. 

ZA SIGURDSSONA JE BILA ODLOČITEV LAHKA
Že res, da je Swansea izgubil dva zelo pomembna nogometaša, vendar je svoje vrste okrepil z odličnim Gylfijem Sigurdssonom, ki je v Walesu že igral v sezoni 2011-12, ko je kot posojen nogometaš nemškega Hoffenheima zabil sedem zadetkov v osemnajstih tekmah. "Zame je bila odločitev lahka, zares sem vesel, da sem nazaj," je povedal Sigurdsson in dodal: "To je fantastično. Zares sem užival, ko sem bil zadnjič tukaj. Prejšnjič sem bil tu samo štiri mesece, a imam na to obdobje veliko lepih spominov, upam, da bo tokrat še boljše." Sigurdsson je priznal, da je bilo težko zapustiti Tottenham: "Seveda je težko zapustiti klub, za katerega sem z veseljem igral, a ko je poklical Swansea, je bila odločitev zelo lahka." Islandski reprezentant je z edinim valižanskim klubom v prvi angleški ligi podpisal štiriletno pogodbo.