© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
17.07.2014 22:22:22

Rio v QPR

vszi

Nekdanji kapetan angleške izbrane vrste Rio Ferdinand se je po dvanajstih letih poslovil od Manchester Uniteda.

Pri 35 letih ga je zdaj pot odpeljala v novinca med premierligaši QPR, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. Tam se bo spet srečal s trenerjem Harryjem Redknappom, dvojec je med letoma 1992 in 2000 sodeloval že pri West Hamu.

Ferdinand je za rdeče vrage odigral 454 tekem,in se z njimi veselil šestih naslovov angleškega prvaka ter pred šestimi leti tudi zmage v ligi prvakov. Zanimivo je, da je že v otroštvu, ko je bil star deset let, treniral pri QPR-ju. "To je bil prvi profesionalni klub, ki je z mano podpisal pogodbo. Lepe spomine imam na QPR. O morebitnem sodelovanju sem se pogovarjal s trenerjem Redknappom in predsednikom Tonyjem Fernandesom. Videla sta, da lahko klubu še marsikaj ponudim, močno sem si želel priti sem," je povedal Ferdinand, in dodal, da je imel veliko ponudb z vseh koncev sveta. Nekatere so prišle iz držav, kjer so vremenske razmere veliko boljše kot na Otoku. "Vendar sem si želel ostati v premier ligi, kjer se je tudi vse skupaj začelo. Ne gre za denar, saj sem dobil precej donosnejših ponudb od te. QPR-ju želim pomagati, da se zasidra v premier ligi."

Ferdinandov prihod je še posebej razveselil trenerja Redknappa. "Ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Rio je izjemen nogometaš in profesionalec. Navdušen sem, da smo ga dobili," je z nasmehom na obrazu govoril 67-letni strokovnjak, in se spomnil časov, ko je prvič sodeloval z branilcem. "Z njim sem podpisal, ko je imel štirinajst let. S svojo kakovostjo je že takrat izstopal na igrišču, prav tako pa tudi ob njem in tak je ostal skozi vso kariero. Ko je igral za Manchester United, je bil najboljši branilec v Evropi, če ne kar na svetu. Da smo ga pripeljali v QPR, je izjemen dosežek za klub."