© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
17.07.2014 19:29:39

Koper slavil v Bakuju

Arsen Perić

Nogometaši Luke Koper so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa v Bakuju premagali Nefči z 2:1 (2:1). Povratno srečanje bo prihodnji četrtek na Bonifiki.

Koprčani se iz Azerbajdžana vračajo židane volje. Proti tamkajšnjemu pokalnemu prvaku Nefčiju so v Bakuju iztržili izid, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje. Kanarčki so si priigrali nekaj priložnosti in izkoristili dve, svoje delo pa je odlično opravil novinec med vratnicama Božidar Radošević.
NEFČI - LUKA KOPER 1:2 (1:2)
Baku - stadion 8 KM, gledalcev 6000, sodniki: Ščerbakov, Žuk in Getikov (vsi Belorusija).
Strelci: 0:1 Galešić (24.), 0:2 Palčič (41.), 1:2 Abdulajev (45.). 
NEFČI: Stamenković, Cardoso, Yunuszade, Bruno Bertucci, Isajev, Abdulajev (od 78. Masimov), Flavinho, Wobay, Ramos, Caue (od 59. Sejidov), Nfor (od 73. Gurbanov).
LUKA KOPER: Radošević, Blažič, Guberac, Halilović, Hadžić, Ivetić, Črnigoj, Palčič (od 87. Gregorič), Ćovilo, Galešić (od 83. Lotrič), Štromajer (od 66. Pučko). 
Rumeni kartoni: Caroso, Flavinho, Ramos; Guberac, Halilović. 
Rdeči karton: /. 

Domačini so prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Bruno Bertucci dobro izvedel prosti strel s 25 metrov, Božidar Radošević pa izvrstno posredoval. Primorci pa so le tri minute pozneje povedli.

Goran Galešić je prodrl po desni strani in ukanil vratarja Sašo Stamenkovića. Gostje so svojo prednost podvojili v 41. minuti, ko je po podaji Miroslava Ćovila zadel Matej Palčič. Gostitelji so tik pred koncem polčasa prepolovili zaostanek - Araz Abdulajev je zadel z roba kazenskega prostora.

V drugem polčasu so imeli Azerbajdžanci pobudo in po uri igre tudi zatresli okvir vrat. Koprčani so čakali na protinapade, ki pa jih ni bilo prav veliko. V 81. minuti je rezervist Samir Masimov za malo zgrešil cilj, Radošević pa je v sodniškem dodatku ustavil še nevaren poskus Bruna Bertuccija.