© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
17.07.2014 11:16:50

Allegrijevi trije izzivi

juventus.com

Novi trener Juventusa Massimiliano Allegri se je včeraj predstavil na novinarski konferenci, kjer je predstavil tri izzive, ki se jih bo lotil.

Juventusovi navijači so izjemno jezni, ker se je vodstvo kluba odločilo, da kot novega trenerja ustoliči bivšega stratega Milana Massimiliana Allegrija, ki so ga rdeče-črni odpustili januarja letos. Svoje nezadovoljstvo in gnev so izlili na družbenih omrežjih, a šestištiridesetletni trener je odločen, da jih pridobi na svojo stran: "Razumem skeptičnost navijačev, toda takšna reakcija je normalna, Conte je bil ikona Juventusa, njegov kapetan, potem pa še trener. Navijače želim pridobiti na svojo stran, uspelo pa mi bo z dobrimi rezultati, trdim delom in profesionalnostjo. Navijači bodo imeli možnost, da me pobližje spoznajo." 

Allegri si je zadal tri cilje, ki jih bo poskušal uresničiti. Prvi je, da Juventus v ligi prvakov spravi med najboljših osem moštev, kot drugo si želi zgladiti odnose z Andreo Pirlom, kot tretje pa želi zapreti usta kritikom. 

"Kot strela z jasnega je v torek prišel klic," je na novinarski konferenci povedal Allegri in dodal: "Zame je velika čast, da sem postal trener Juventusa. Zavedam se, kako velika odgovornost je prevzeti Juventus, klub s tako bogato zgodovino in tradicijo. Klubu bom poskušal pomagati pri uresničitvi ciljev."

Športni direktor Juventusa Giuseppe Marotta je na novinarski konferenci razložil, zakaj so se za sodelovanje dogovorili z Allegrijem: "Massimiliano je idealna zamenjava za Conteja. Dokazal je, da zna zmagovati, najprej v Sassuolu, potem v Cagliariju, na koncu pa v Milanu, s katerim je osvojil tudi naslov državnega prvaka. Sicer smo želeli obdržati Conteja, a je on želel oditi."