© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.04.2016 17:37:39

Olimpija z novo številko 10. Slaba šala ali tržna niša?

NKOlimpija.si

Olimpija je javnosti predstavila svojo novo okrepitev ...

Da Olimpija v bitki za naslov prvaka, v kateri vse bolj izgublja razsodnost, še kako pogreša pravega centralnega napadalca, ki bi si bil na tekmi sposoben vsaj priigrati kakšno omembe vredno priložnost, ni nobenega dvoma. A prestopnega roka je konec in uprava ima zvezane roke. No, pa vendarle je nekaj dni po odhodu športnega direktorja Ranka Stojića v klub vseeno prišel nov nogometaš. In to takšen, ki je dobil kar kultno številko 10!

Seveda pa ima zgodba o novincu v vrstah Olimpije svojevrstno "zanko". Zmaji so namreč pogodbo podpisali z Ellzanom Jusufijem, ki se med drugim lahko pohvali z nastopom na svetovnem prvenstvu. Toda pozor – ne gre za pravega nogometaša. Jusufi se namreč dokazuje v – računalniški igrici! Je, tako Olimpija, "večkratni državni prvak v FIFI in udeleženec lanskoletnega svetovnega prvenstva v Parizu, kjer se je uvrstil med osem najboljših igralcev na svetu". To je očitno dovolj, da so ga zmaji uvrstili na svojo plačilno listo, čeravno drži kot pribito, da bi bili navijači neprimerno srečnejši, če bi v klub namesto Jusufija prišel recimo novi športni direktor, poslovni direktor, ki ga ni že nekaj časa, še kakšen zaposleni v marketingu in PR službi, tudi – kot rečeno – novi napadalec ne bi škodil.

"V nadaljevanju svoje FIFA kariere bo na tekmovanjih nosil dres NK Olimpija Ljubljana," pravijo v Stožicah, medtem ko je 19-letnik po prihodu v klub povedal: "V otroških letih sem treniral nogomet pri Olimpiji, zato mi sodelovanje z mojim ljubljenim klubom pomeni še toliko več. Velika zahvala pri tem gre mojemu prijatelju Andražu Šporarju, ki je poskrbel za stik med mano in klubom. Andraž je odličen igralec FIFE, če ne bi bil profesionalen nogometaš, bi bil med najboljšimi slovenskimi igralci."

Čeprav ni nič narobe s tem, da v nogometnem klubu na vse možne načine delajo na takšni in drugačni promociji, pa bi bilo za Olimpijo morda vseeno nekoliko bolj smotrno, če bi takšen manever izvedli kdaj drugič, in ne takoj po tako klavrnem tednu, kakršen je bil za zmaje pretekli ...