© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
02.03.2016 18:57:12

Sodnikove zlovešče besede nogometašu: Lahko se poslovite od hčerke!

Profimedia

Osramočeni angleški nogometaš Adam Johnson bo moral za več let za zapahe.

Sojenje Adamu Johnsonu, nogometašu, ki je z brcanjem žoge zaslužil več milijonov funtov, se bliža koncu. Dosedanjega člana Sunderlanda, kjer so se mu ob delnem priznanju krivde po hitrem postopku zahvalili za sodelovanje, bodo kmalu obsodili zaradi njegovih kaznivih dejanj, kot napovedujejo mediji na Otoku, pa mu zaporna kazen skoraj zagotovo ne uide.

Današnje odločanje na sodišču je nekajkratnemu angleškemu reprezentantu sicer najprej prineslo dobro, toda malce zatem tudi zelo slabo novico. Johnson je bil namreč najprej oproščen obtožb glede tega, ali se je z vsega 15-letnim dekletom zapletel v oralni spolni odnos ali ne, nato pa so ga vseeno spoznali za krivega, in sicer glede seksualnega otipavanja mladoletnice. Kot rečeno, po besedah sodnika mu grozi zaporna kazen, ki se ji "skorajda ne bo mogel izogniti", za rešetkami bi lahko preživel tudi do deset let. Ker je sprva zavračal krivdo, ki jo je delno priznal šele kasneje, bo njegova kazen avtomatično višja, kot bi bila, če bi se že nemudoma pokesal.

Končna sodba naj bi bila podana v roku dveh do treh tednov, sodnik Jonathan Rose pa je nogometašu namenil zlovešče besede: "Lahko se poslovite od svoje hčerke. Obsojeni boste na zaporno kazen, kar pomeni, da jo kar nekaj časa ne boste videli."

adam johnson