© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
26.12.2015 19:36:12

Prekršek? Ne, poskus uboja! (video)

Nogomet je včasih tudi grob šport, tu ali tam se na kakšni tekmi igralci zatekajo k bolj odločnemu posredovanju, takrat fizični kontakt počasi že prehaja v neprimerno grobost.

Vendar prekršek, kakršnega si je na tekmi turške nižje lige privoščil nogometaš Sanajspora Mehmet Degrimendzhi je prekoračil vse meje, brezkompromisno je namreč z nogo brcnil v glavo na tleh ležečega Kajhana Karakasha iz ekipe Dlidzhaspor.

Slednji je napadalca tožil za poskus uboja.

Do incidenta je prišlo, ko je Degrimendzhi zaradi ostrega prekrška prejel rdeč karton. Po tekmi je dogodek opravičeval, češ da je bil izzvan, saj naj bi tekmec žalil njegovo mamo. Dodal je še, da se ni mogel kontrolirati.

Takoj po brutalnem prekršku so povzročitelja incidenta odpeljali iz igrišča in ga s tem obvarovali pred navijači, ki so zahtevali linč. Ko so Karakasha zdravniki oskrbeli, se je vrnil v igro, vendar je kmalu padel po tleh, saj se mu je močno vrtelo v glavi. Pristal je v bolnišnici.

"Nadaljeval sem z igro, saj nisem želel pustiti soigralcev na cedilu," je pozneje komentiral Karakash in se še enkrat spomnil neprijetnega pripetljaja: "Hvala bogu, da me je udaril blizu vilice. Če bi me zadel neposredno v lice, bi mi verjetno zlomil nos ali vrat, lahko bi tudi oslepel. Že dva dni nič ne spim, saj me močno boli vrat."