© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
20.12.2015 21:00:54

Kaj je sanjski dosežek v primerjavi z rojstvom otroka?

vszi

Kaj bi vi storili, če bi se vam ponudila priložnost za prav poseben dosežek, vmes pa bi vas poklicali iz porodnišnice, da vaš otrok prihaja?

Za nekatere zahtevna odločitev, a ne če vprašate Benjamina Mitchella, 233. uvrščenega teniškega igralca na svetu.

Triindvajsetletnik bi moral v zadnjem krogu kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije igrati proti Jamesu Duckworthu za mesto na prvem grand slamu sezone. 

A namesto, da bi tekmo odigral je zaradi novice, da je njegova izbranka Lois Ovett blizu poroda in rojstva njunega prvega otroka, zapustil prizorišče in tekmo predčasno predal. 

Zdaj se pojavljajo ugibanja, da bi utegnil Avstralec vseeno zaigrati na prvem grand slamu sezone, če bi dobil posebno povabilo organizatorja, a s tem se Mitchell ne obremenjuje. 

"Vse je v rokah avstralske teniške zveze. Oni bodo vedeli kako in kaj. Zame je to šele začetek kariere," je mirno dejal novopečeni očka. Za posebno povabilo je zelo malo možnosti, saj je trenutno šele 11 igralec v Avstraliji, možnost nastopa pa dobijo ponavadi maksimalno štirje.

A tudi to mu ne predstavlja prevelikega bremena, saj ima za prihajajočo sezono visoke načrte. "V letu 2016 si želim priti v prvo stoterico. Motivacija, da za svojo družino kaj zaslužim, je zdaj še toliko večja," je še pripomnil Mitchell.