© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
18.11.2015 13:19:27

Grozljiva noč je rodila izjemno prijateljstvo

vszi

Bilo je leta 2011, ko sta bila takrat nogometaš Southamptona Dan Seaborne in Emma Townley v istem nočnem lokalu v Southamptonu.

Nista se poznala, nikoli prej se nista videla, tudi tisto noč se nista pogovarjala, oba pa sta doživela grozljivo izkušnjo, ko sta zapustila nočni lokal. Izkušnjo, ki ju je kmalu združila in po kateri se je rodilo izjemno prijateljstvo. Seaborna so neznanci brutalno pretepli in ko so ga reševalci prepeljali v bolnišnico, se je nekaj ur boril za življenje, na koncu pa je dobil bitko, pa čeprav zaradi poškodb nato skoraj leto dni ni mogel igrati nogometa. Istočasno, ko se je nogometaš boril za življenje, je bila Emma posiljena.

Kasneje je v lokalnih časopisih zasledila nogometaševo zgodbo in ker se je zavedala, da ga je najverjetneje tisto noč srečala v lokalu, se spremljala njegov napredek. Bil je njen navdih v času, ko ji je bilo najtežje. Dal ji je pogum, da je vse skupaj priznala policiji in prijateljem, eden od njih, velik nogometni navdušenec, pa je poskrbel za to, da sta se obe žrtvi tiste grozljive noči srečali.

Prvič sta se videla v kavarni in vse od takrat sta si zelo blizu. "Nisem naredil ničesar takega, da bi ji pomagal, le skušal sem biti tam, ko je potrebovala nekoga za pogovor. Res je prijetno in zelo pogumno dekle. Zame je bila pravi navdih. Po prvem srečanju sva se dobila še večkrat, pogovarjave se ob kavi, hrani in rada se smejeva skupaj."

Emma je postala njegova navijačica in kadar lahko, se udeleži njegovih tekem, trenutno Seaborne igra na Škotskem. "Oba se večkrat spomniva dogodkov te noči, toda najini pogovori o tem so vedno redkejši."