© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.11.2015 11:13:03

Ekskluzivna izpoved Jureta Verliča iz Pariza: Mi smo bolj šokirani kot domačini

vszi

Mariborčan Jure Verlič je eden od mnogih slovenskih hokejistov, ki si kruh služijo v Franciji.

Ta je zaradi izvrstnih razmer za igranje v zadnjem desetletju postala obljubljena dežela za naše oklepnike in tako tudi starejši brat reprezentanta Miha Verliča zdaj že četrto sezono preživlja v deželi galskih petelinov. Jure sicer ne igra v najboljši, temveč brani za moštvo Courbevoie v drugi ligi. Od vseh slovenskih hokejistov na delu v deželi dobrega vina in sira pa je edini, ki živi v mestu ljubezni.

V Parizu je bil tako 28-letni vratar tudi pretekli konec tedna. "S soigralci sem bil v petek zvečer na večerji v centru Pariza. Ko smo se odpravili domov, je bilo še vse v redu. Šele ko smo prišli domov, smo dojeli, kaj se je zgodilo. Petnajst minut za tem, ko smo se mi odpravili iz restavracije, se je vse zgodilo," nam je v ponedeljek iz Pariza sporočil naš hokejist, ki se je po terorističnem napadu ob pomoči družbenih omrežij in tudi posebne aplikacije javno "pofočkal" in vsem, ki so nanj takrat pomislili, sporočil, da je z njim vse v najlepšem redu.
"Veliko klicev in sporočil sem prejel,"
nam je prikimal Jure, ki je bil v času eksplozij in streljanja na podzemni železnici. Še pred dvema tednoma so se s prijatelji poigravali z mislijo, da bi šli na petek 13. na nogometno tekmo med Francijo in Nemčijo: "A nismo dobili vstopnic. Potem smo na to kar malo pozabili, dokler stadiona nismo v petek spet videli na televiziji."

jure verlic
vszi

Povprašali smo ga seveda, kakšni so bili zadnji dnevi v francoski prestolnici. "Najbrž veste, da je bilo v soboto vse zaprto oziroma odpovedano. Tudi nam je odpadla tekma, nato tudi trening. Zaprli so vse bazene, dvorane, odpovedali so javne prireditve. V klubu so nam seveda svetovali, naj ta konec tedna ostanemo doma oziroma naj ne hodimo v center Pariza," in Jure je ta nasvet tudi upošteval.

V ponedeljek, je dejal, se je življenje že skorajda vrnilo v normalen ritem. "Danes je bilo že vse bolj normalno. Trgovine, lokali in vse ostalo je odprto," je okolje opisal Verlič, ki sicer po teh grozovitih dogodkih še ni šel kam na kavo, kar sicer s soigralci radi počnejo: "V bistvu je vse precej podobno, kot je bilo januarja, ko je prišlo do podobnega napada na časnik Charlie Hebdo. Seveda je bil preplah takrat manjši, kot je zdaj, a po nekaj dneh večje panike je bilo potem kaj hitro vse kot prej. Tudi zdaj bo tako, čeprav nikoli več ne bo enako, kot je bilo. Ko greš ven, občutek ni prijeten, nihče ni sproščen," je zatrdil Jure, ki pravi, da so Francozi veliko manj pretreseni kot tujci. "Moj sostanovalec je povsem miren, hodil je ven, pri nas pa vidim, da smo bolj šokirani, da je to za nas veliko bolj nenavadno," nam je še povedal Verlič, ki sicer živi v zahodnem, tako imenovanem finančnem delu Pariza, za katerega pravi, da je eden od varnejših okolišev.