© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2015 14:21:55

Edinstvena humanitarna gesta navijača Cityja

Mark Pinder je bil popolni neznanec, zdaj pa postaja zvezdik angleških nogometnih (pa ne samo nogometnih) krogov. Nič čudnega, ko pa se je odločil za izjemno človekoljubno potezo.

Mark je želel zbrati 10 tisoč funtov (nekaj več kot 14 tisoč evrov) za pomoč organizaciji, ki skrbi za njegovega sina in vrstnike, ki prav tako bolehajo za zloveščo mišično distrofijo. Odločil se je, da bo to izvedel povsem sam in da se bo kot zagrizen navijač Manchester Cityja zadeve lotil na prav poseben način. 

Najprej med prijatelji in prek njih po socialnih omrežjih je razširil obljubo, da si bo ob zbranih 10 tisoč funtih dal na meča trajno tetovirati velik barven grb gorečega mestnega rivala Manchester Uniteda. Ko se je vest razširila, se je zbiranje denarja začelo in kmalu so ga v Manchestru zbrali še več od zastavljenega cilja.

Mark je besedo držal in je zdaj ponosen lastnik novega tatuja, njegov podvig pa je dobil tako medijsko pozornost, da se nikakor ne bo končalo zgolj pri desetih tisočakih. Zbiranje denarja se nadaljuje po vsej Angliji, zaradi izjemne pozornosti pa bodo svoje zagotovo dodal tudi številna izpostavljenosti željna podjetja.

"Šlo je za kombinacijo človeške radovednosti, ali bom kot velik navijač to res naredil, in pripravljenosti pomagati. Uspelo mi je še bolje, kot sem pričakoval. Tatu pa me ne moti, saj v srcu navijam za City, noga pa me bo vedno spominjala na to, kako zelo dobro delo sem naredil za troke," pravi glavni junak.