© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.07.2015 13:07:57

Vidalov oče sinovo predstavitev pri Bayernu spremljal iz zapora

Reuters

Arturo Vidal si bo datum 28. julij za vedno ohranil v spominu.

V torek je 28-letni Čilenec namreč doživel predstavitev pri svojem novem delodajalcu, v prestopnem rok je namreč iz Juventusa prestopil v münchenski Bayern.

A Arturo ob tem sicer posebnem dogodku najbrž ni užival kot bi sicer lahko, saj so v Čilu njegovega očeta Erasma prijeli policisti in ga pospremili v zapor.

Zakaj? V La Victorii so ga zalotili s 600 grami kokaina in z dvema nožema. Ko je s prijatelji stal na ulici, je iz žepa potegnil cigareto, hkrati pa mu je iz žepa padel še sumljiv paketek, ki je značilna za shranjevanje prepovedanih drog. 

Ravno takrat se je mimo pripeljala patrulja, ki je ob pregledu 54-letnega Erasma našla tri vrečke napolnjene s kokainom, pri sebi pa je imel oče Artura Vidala še dva kuhinjska noža. 

arturo vidal re
Reuters

Policaji so Erasma odpeljali na policijsko postajo, ki jo je zapustil po dobrih štirih urah. "Prijeli so me zaradi zmede. Nič nisem naredil narobe, zato so me tudi izpustili. S prijatelji smo spili le nekaj kozarcev piva," je po izpustiti zaupal čilskim medijem, ki jim je še razkril, da so mu na policijski postaji pustili televizijski prenos sinove predstavitve pri bavarskem velikanu. "Medtem ko sem čakal, da policisti naredijo preiskavo, so mi pustili, da sem sinovo predstavitev spremljal po televiziji," je zadovoljno razlagal gospod Vidal.

Ker je imel pri sebi le 600 gramov kokaina, ki je dovoljena količina za osebno rabo, in ker je pojasnil, da je imel noža pri sebi, ker so pri prijatelju nameravali imeti piknik, so ga izpustili iz pripora, a ga bodo v prihodnje baje možje v modrem vseeno malo bolj pozorno spremljali.