© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
27.07.2015 11:04:52

Trener rešil utopljenca

Trener moštva lige NFL St. Louis John Fassel je postal junak.

Vsako moštvo lige NFL ima množico trenerjev. Pri St. Loius Ramsih tako za igro posebnih situacij skrbi trener John Fassel, ki se je prejšnji teden izkazal z junaškim dejanjem.

Trener, ki ga zaradi suhe in visoke postave kličejo Bones ("kosti", op. p.) je na plaži Manhattan Beach v Kaliforniji užival v deskanju na valovih, ko je opazil, da se je v Pacifiškem oceanu zaradi močnih tokov moški začel utapljati. 


Skupaj s še enim deskarjem na vodi, Jimom Burtonom, s katerim se prej nista poznala, sta se pognala v valove in ko sta prišla do neznanega plavalca je bil ta že v nezavesti. Ko sta ga spravila do obale, so takoj posredovali reševalci, ki so ga zaželi oživljati in so ga nato odpeljali v bolnišnico. Ocenili so, da bi bil ponesrečenec mrtev, če bi John in Jim do njega prišla le 30 sekund kasneje

"Vse je se zgodilo tako hitro," je dejal Fassel, ki je bil prejšnji teden na dopustu z družino. "Vsa čast Burtonu in reševalcem in gasilcem, ki so se hitro odzvali. Ko sva ga spravila na obalo, je hitro prejel pomoč, ki jo je potreboval, midva pa sva si oddahnila in se poveselila, da vsa nekomu rešila življenje," je bil vesel Bones.