© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.07.2015 09:51:34

Özilov nov prispevek za operacije otrok

Danes mineva leto dni, odkar je nemška reprezentanca osvojila svetovno prvenstvo v nogometu.

Da se ne ozira le v preteklost, temveč predvsem strmi v prihodnost, je znova pokazal Mesut Özil. Nemški reprezentant se je znova izkazal ter je prek svoje fundacije zbral sredstva in omogočil, da bo 11 brazilskih otrok jeseni v regiji Maranhau deležnih operativnih posegov, s katerimi jim bodo omogočili lepše življenje.

Program BigShoe, s katerim od leta 2006 pomagajo otrokom iz Afrike, Ukrajine in Brazilije, je zelo uspešen ravno zaradi prispevka nogometašev. "Ljubim otroke, zelo so mi pomembni in videti hočem, kako se razvijajo, živijo svoje sanje in da dobijo priložnost za svetlo prihodnost," je dejal Özil, ko je začel sodelovati z podjetjem BigShoe in postal ambasador za brazilske otroke.

ozil

Mesut je prvič brazilskim otrokom pomagal lani, ko jim je namenil celo nagrado, ki so jo Nemci dobili za naslov na SP, to je okoli 2,9 milijona evrov. "S tem se hočem osebno zahvaliti za gostoljubnost med prvenstvom v Braziliji," je takrat 26-letnik zapisal na facebooku.

"Čeprav je od svetovnega prvenstva minilo že eno leto, si še naprej želim puščati pozitiven vtis v Braziliji. To najbolje naredim s tem, da pomagam otrokom, 11 jih bo prestalo potrebne operacije. Da podpiram brazilske otroke, je zame nadvse pomembno," pa je tokrat izjavil nogometaš Arsenala.