© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
15.05.2015 22:03:53

Holyfield se bo spopadel s politikom

Evander Holyfield se bo v boksarskem ringu pomeril z zanimivim tekmecem.

V Salt Lake Cityju bo potekal prav poseben boksarski dvoboj. Evander Holyfield, 52-letni upokojeni boksar bo namreč znova nataknil rokavice in se podal v ring. A njegov tekmec ne bo kakšen prav tako upokojeni boksar, temveč se bo boril z nekdanjim kandidatom za ameriškega predsednika Mittom Romneyjem.

Nekdanji kandidat republikancev, ki se je z Barackom Obamo za predsedniški stolček ZDA boril leta 2012, bo poskušal dokazati, da je v njem še vedno enaka mera tekmovalnosti, kot pa je bila pred tremi leti.

Romney Holyfield

68-letni politik in nekdanji boksar v težki kategoriji se bosta v ring podala v dobrodelne namene, za organizacijo CharityVision. Ta poskuša zagotoviti čim več opreme za zdravnike, ki predvsem v tretjih državah sveta poskušajo ozdraviti slepe ljudi, ki potrebujejo le en poseg, da bi znova spregledali.

Romney Holyfield

Holyfield, ki ga najbolje poznamo po njegovih bojih z Mikom Tysonom, slednji je Evandru odgriznil košček ušesa, je na uradnem tehtanju pred bojem že izzval svojega tekmeca. "Ali sploh telovadi? Jaz sem prehiter zanj," se je smejal upokojeni boksar.
"No, saj je res. Moj desni kroše ni najboljši," je na to odvrnil Romnney in še dodal: "A ko se približam kakšnemu ušesu, sem fenomenalen," se je zasmejal politik.