© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.04.2015 10:30:14

Zmagovalec Gazpromovega natečaja: Upam, da bo v finalu Real

Nikola Miljkovič

Žan Mencinger se je v natečaju Jaz sem poročevalec najbolj izkazal. Njegov intervju z vrstnikom v angleškem jeziku, obogaten s fotografijami, ki smo ga v našem časniku objavili včeraj, je bil izbran za najboljšega med vsemi, ki so prispeli na določen naslov.

Za nagrado bo mladi novinar pod pokroviteljstvom Gazproma odpotoval skupaj z otroško ekipo Maribora, našim novinarjem in predstavniki Nogometne zveze Slovenije v Berlin, kjer bo sodeloval na tretjem mednarodnem otroškem forumu in si ogledal tudi finale lige prvakov. Žan je sicer na natečaju sodeloval že lani, ko je osvojil drugo mesto, tokrat pa je zmagal.

Že lani si sodeloval na natečaju, kjer si končal na drugem mestu. Si se že lani odločil, da boš sodeloval tudi letos? Kaj si naredil drugače, si se še bolj potrudil?
Lani, ko sem bil drugi, sem ugotovil, da je bil očitno moj intervju dokaj dober, zato sem se takoj po lanskih rezultatih odločil, da bom tudi naslednje leto poskusil. Letos sem malce spremenil vprašanja, poskusil sem vključiti nogometne vrednote in načela. Mogoče je bil zaradi tega letošnji intervju boljši.

Si bil vesel, ko si slišal novico, da je bil prav tvoj intervju izbran za najboljšega in da si boš lahko v živo ogledal finale lige prvakov?
Seveda, bil sem zelo vesel, zdaj pa še upam, da bo Real Madrid, klub, za katerega navijam, prišel v finale.

Lani si potemtakem zamudil svoj sanjski finale?
Res je.

Povedal si, da si navijač Reala, kaj pa drugače, koliko spremljaš nogomet, si ogledaš veliko tekem?
Gledam tekme španskega prvenstva, predvsem Real in Barcelono ter njun boj za naslov, zelo rad si pogledam tudi kakšen derbi v angleškem prvenstvu in pa jasno, ogledam si veliko tekem lige prvakov.

905-16-zan2 nm
Nikola Miljkovič

Letošnji finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bo v Berlinu. Si že bil tam?
Ne, v Berlinu še nisem bil, sem pa bil že drugje v tujini na nekaterih tekmah, recimo v Sevilli in Milanu.

Se veseliš, da bo finale lige prvakov v nemški prestolnici?
Tega se res izredno veselim. Seveda se najbolj veselim tekme ne glede na to, kdo bo zaigral v finalu, ob tem pa sem zelo vesel, da bom sodeloval na mednarodnem otroškem forumu.

Te poklic novinarja zanima? Bi se kdaj rad preizkusil tudi kot športni novinar?
Rad bi se preizkusil tudi v športnem novinarstvu, seveda. Rad kaj napišem, šport pa me tako ali tako zanima.

Zdaj boš imel priložnost poklic športnega novinarja še nekoliko pobližje spoznati. Kaj pričakuješ od poti v Berlin, sodelovanja na forumih in ogleda tekme?
Pričakujem eno zelo lepo izkušnjo, da bom spoznal nove prijatelje iz kluba Maribor, s katerimi potujem, pa tudi od drugod po svetu. Veselim se, da se bom lahko še enkrat preizkusil v pisanju in znanju angleščine, seveda pa sem srečen, ker bom lahko od blizu videl finale lige prvakov.

Spremljaš tudi reprezentanco?
Seveda spremljam tudi slovensko reprezentanco. Če igrajo v Ljubljani, si po navadi tekmo ogledam tudi v živo.

Kdo je tvoj najljubši nogometaš?
Navijam za Real, ampak moj najljubši nogometaš ni Cristiano Ronaldo, temveč Luka Modrić, ker tudi jaz v svojem klubu igram na položaju vezista. Drugače pa sta mi zelo všeč še James Rodriguez in Isco.

Kaj pa najljubši slovenski igralec?
Hmm, mogoče Kevin Kampl ali Dejan Lazarević.

Rekel si, da igraš na položaju vezista. Kje pa treniraš nogomet?
Treniram v Kamniku v selekciji U-15. Štirikrat na teden imam treninge, ravno danes (intervju je bil opravljen v torek, op. p.) sem ga zaradi obiska na redakciji izpustil.

In kako ti gre?
Moram priznati, da mi gre kar dobro. Nekajkrat sem bil izbran tudi v regijsko reprezentanco U-15 v Ljubljani.