© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
23.04.2015 13:15:24

Ti mene na nogomet, jaz s tabo v gledališče

Vsak goreči nogometni navijač bi si nedvomno želel med množico deklet najti tisto, ki bi poleg vsega razumela tudi njegovo obsedenost z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu.

Številni ogledi tekem, konci tedna preživeti na najbolj vročem gostovanju, živčnost že nekaj ur ali dni pred lokalnim derbijem, slaba volja po porazu, kakšno pivo s prijatelji več po veliki zmagi, vse to so stvari oziroma dogodki, ki v večji ali manjši meri spremljajo življenje gorečega nogometnega navdušenca. Če k temu dodamo, da so tudi urniki in dogodki tistih največjih navijačev podrejeni urniku tekem in da kakšna nedeljska kosila in družinska srečanja v tem primeru brez izjeme odpadejo, potem je jasno, da je potrebna velika organizacija. In pa posebni dogovori s srčnimi izbrankami. Tega se je še kako zavedal danes petinpetdesetletni Gianfranco Borsatti, ki je že od svojih malih nog goreč privrženec nekoč prvoligaša iz Padove. Tako se je želel malo za šalo malo zares zavarovati pred slabo voljo bodoče žene. Na eni strani se ni želel odpovedati svoji najljubši nogometni ekipi, na drugi strani pa je želel ugoditi Orietti. Tako se je par odločil za predporočno pogodbo. Ta ni bila niti na eni točki povezana z denarjem, temveč z nečim večjim. nogometom. Par se je poročil leta 1997, še danes pa sta srečno poročena.

pogodba

In kaj je torej vsebovala ta slavna predporočna pogodba? V njej se je Orietta s svojim podpisom zavezala k temu, da bo svojega izbranca pustila na vsako domačo tekmo Padove. Po osemnajstih letih letih ta pakt še vedno drži. "Podpisana Orietta Zago se zavezujem, da se ne bom nikoli prepirala glede nogometnega kluba Padova. Sprejela bom, da bo moj bodoči mož hodil na vse domače tekme svojega najljubšega kluba in na vsa tista gostovanja, ki jih bo on ocenil kot pomembna in zanimivo," je še posali v pogodbi. A tudi Orietta ni ostala praznih rok in je dodala svoje zahteve. "V zameno mi Gianfranco obljublja, da me bo spremljal na koncertih in gledaliških predstavah, čeprav se mu ne bodo zdele zanimive." V primeru kršenja pogodbe o tem odloča družinsko razsodišče, vendar v vseh teh letih to ni bilo potrebno. Družinski člani so se že navadili na tak način življenja, Gianfranco pa je dodal, da je v vseh teh letih zamudil le eno pomembno tekmo, in sicer tisto za obstanek v serie. Razlog pa je bila sestrina poroka, on pa je bil priča.

Osemnajst let pozneje je ta nenavadna, a navijaško zelo simpatična zgodba pritegnila najprej pozornost lokalnih medijev, zdaj pa o osemnajst let poročenem paru pripravljajo tudi obširen televizijski prispevek.

Gianfranco Borsatti 2

Edina črna točka pri vsem tem je trenutno položaj Padove. Leto preden se je par poročil, je bila še v najmočnejšem razredu, nato pa je klub tonil vse niže. Trenutno je v serie D, kar je 4. jakostni razred in najmočnejši na amaterski ravni.