© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.04.2015 21:01:58

Skrivaj delal in prepotoval 10 tisoč kilometrov za ljubezen

vszi

O Luisu Suarezu so v zadnjem letu dni po medijih krožile predvsem zgodbe o njegovih vampirskih sposobnostih, v nedavnem intervjuju pa je izdal nekaj simpatičnih podrobnosti iz svojega zasebnega življenja.

Trenutno eden najbolje plačanih nogometašev na svetu res živi v izobilju, a to ni bilo vedno tako. Tako kot številni vrhunski športniki je tudi on v otroštvu živel skromno, po njegovih besedah pa mu ni bilo težko poprijeti za delo. V pogovoru za urugvajsko televizijo je razkril: "V naši hiši je bilo vedno dovolj hrane za vse. Ni me sram priznati, da sem pri enajstih letih dedku pomagal v avtomehanični delavnici. Mama mi je prepovedala to, skrbelo jo je zame, zato sem se ji večkrat zlagal. Rekel sem ji, da grem igrat nogomet s prijatelji, v resnici pa sem delal. Družini sem želel pomagati, naredil bi vse, da prispevam kaj denarja."

Urugvajski napadalec je že šest let poročen s Sofio, s katero ima tudi dva otroka, pri šestnajstih letih pa je za svojo veliko ljubezen storil tudi nekaj zelo romantičnega. Z letalsko vozovnico in 45 evri v žepu, ki si jih je izposodil od brata se je iz Montevidea odpravil v Barcelono, kamor se je preselila Sofiina družina. "Let je trajal večno, ko pa smo pristali pa so me posebej pregledali, saj sem potoval sam. Sofia me je čakala na letališču. Ko so me vprašali, kam potujem, jim nisem znal odgovoriti, saj nisem poznal naslova. Nato sem jim rekel, da sem prišel, da bi obiskal gore in morje, ki sem jih videl iz letala, a mi niso verjeli. Dolgo so me zadrževali in mi pregledali torbe, nakar so našli kos paprija s telefonsko številko Sofiine družine in naslovom, za katerega sploh nisem vedel, da ga imam. Končno so me izpustili in lahko sem videl svojo Sofio."