© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.03.2015 13:04:18

20 Zlatanovih "zlatih" izjav

Reuters

Šved Zlatan Ibrahimović velja za enega najboljših nogometašev. Njegova kvaliteta na zelenici ni sporna, zanimiv pa je tudi medijem, katerim velikokrat postreže z zanimivimi izjavami. Nekaj najboljših si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

1. "Zlatan se ne udeležuje avdicij." - Ibrahimović o tem, da ga je iz Malmöja v Arsenal želel pripeljati Wenger, toda sprva le na preizkušnjo.

2. "Prav gotovo ne! Naročil sem letalo, je precej hitrejše." - Ibrahimović o govoricah, da je kupil športnega porscheja.

3. "Ne morem si pomagati, ampak se lahko le nasmejem dejstvu, kako popoln sem." - Ali je dodaten komentar sploh potreben?

742-18-ibrahimovic re
Reuters
4. "Svetovnega prvenstva brez mene se ne splača gledati." - Ibrahimović ni mogel iz svoje kože po izpadu Švedske v dodatnih kvalifikacijah za SP 2014. 


5. "Kar lahko Carew naredi z nogometno žogo, lahko jaz s pomarančo." - Tako se je Ibrahimović odzval na besede Johna Carewa, ki je dejal, da so nekatere poteze švedskega nogometaša nesmiselne.

6. "Nič. Saj že ima Zlatana." - S takšnim odgovorom je Ibrahimović postregel medijem, ki so ga vprašali, kaj bo ženi kupil za rojstni dan.

7. "Iščemo stanovanje. Če ga ne bomo našli, potem bom kupil kar hotel." - Ibrahimović o iskanju stanovanja v Parizu.

8. "Najprej sem šel levo in tudi on. Nato sem preigraval desno, pa je šel za menoj. Nato sem šel spet levo, on je pa odšel po hot-dog." - Ibrahimović o preigravanju nekdanjega centralnega branilca Liverpoola Stephaneja Henchoza.

9. "Za en d*ek me zanima, kdo bo zmagal. Jaz grem na počitnice." - Ibrahimović po izpadu Švedske iz EP 2012.

10. "Če kupiš mene, je tako, kot bi kupil ferrarija." - Ibrahimović je našel primerjavo med samim seboj in avtomobilsko znamko.

768-17-ibrahimovic re
Reuters
11. "Poškodovan Zlatan je resna stvar za katerokoli ekipo." - Ibrahimović o njegovi odsotnosti


12. "Punca, pridi k meni na obisk in pripelji še svojo sestro. Ti bom pokazal, kdo je gej." - Ibrahimović zna pokazati tudi svojo temnejšo stran, ko je deležen obtožb na račun spolne usmerjenosti.

13. "Tudi jaz imam rad ognjemet, ampak si ga privoščim na vrtu ali pa v stojnici s kebabi. Nikoli v moji hiši." - S temi besedami se je Ibrahimović odzval na dejanje italijanskega nogometaša Maria Balotellija.

14. "Zlatanov slog!" - Ibrahimovič o tem, kakšen slog igre goji, glede na to, da je Šved z jugoslovanskimi koreninami.

15. "Lahko igram na vseh enajstih položajih, saj dober igralec lahko igra povsod." - Ibrahimović lahko igra kjerkoli. Tudi na golu, kjer bi bil zagotovo boljši od številnih poklicnih vratarjev.

ibrahimovic
16. "Enkrat sem se oblekel v črna oblačila in oponašal Ramba. Nato sem vzel par velikih klešč in ukradel vojaško kolo." - Ibrahimović o svoji skoraj zapravljeni mladosti. 


17. Novinar: "Kdo bo zmagal na svetovnem prvenstvu?"
Ibrahimović: "Samo bog ve."
Novinar: "Njega bi to v tem trenutku težko vprašal."
Ibrahimović: "Zakaj? Saj ga ravno zdaj gledate." - Ibrahimović ima o sebi vse prej kot skromno mnenje.

18. "Nisem te poškodoval namenoma in to veš. Če me še enkrat obtožiš, ti bom zlomil obe nogi in tokrat bo namenoma." - Ibrahimović je na tekmi Švedska - Nizozemska poškodoval kapetana svojega kluba Rafaela van der Vaarta, ta pa ga je obtožil, da je bilo nalašč.

19. "Onyewu je takšen, kakršen mora biti boksar v težki kategoriji. Visok je 195 centimetrov, tehta skoraj sto kilogramov in kljub temu me ni mogel ukrotiti." - Ibrahimović o bližnjem srečanju z nekdanjim soigralcem Oguchijem, kljub temu, da jo je takrat odnesel z zlomljenim rebrom.

20. "Če si Rooney še zmeraj želi selitve v drug klub, potem lahko pride k nam v Pariz. Toda moral se bo navaditi, da Zlatan dosega lepše in boljše zadetke kot on." - Ibrahimović se ne boji nikogar.