© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gu
gu
08.03.2015 15:08:10

Zdravniki so svetovali splav, ona je rodila zdrave trojčice (video)

vszi

Nekdanja britanska telovadka Jaime Halsey, ki je barve Velike Britanije branila na dvojnih olimpijskih igrah, je v teh dneh verjetno najsrečnejša mamica na svetu.

Petintridesetletna Britanka je s svojim možem Stevom, nekdanjim igralcem ragbija, oktobra, ko je bila v 12. tednu nosečnosti, izvedela, da nosi trojčke. A veselje se je ob začetnem veselju kaj kmalu spremenilo v nočno moro. Ginekolog je namreč na rednem pregledu Jaime poslal k specialistu, češ, da z otroki ni vse v redu. Zakonca sta bila povsem v šoku, ko sta izvedela, da je en otrok 25 odstotkov manjši od ostalih dveh in ko sta slišala, da jima specialist predlaga splav dveh izmed treh. 

jaime2
vszi

Specialisti so jima še dejali, da je takšna nosečnost izjemno tvegana in da imajo vsi trije otroki samo 50 odstotne možnosti za preživetje. A kljub nasvetom zdravnikov Jaime ni niti na kraj pameti padlo, da bi splavila, temveč se je odločila tvegati. In kot se je izkazalo, je bila njena odločitev pravilna. 

Danes je Jaime ponosna mamica trojčic po imenih Eden Rose, Amber Joy in Erin Aila. "Porod je bila najbolj čudovita, najbolj neverjetna stvar v mojem življenju in všeč mi je bila vsaka minuta, ki sem jo preživela v porodniški sobi. Počutila sem se neverjetno srečno, zaslišala sem vse tri punčke zajokati in to je bil najboljši občutek na svetu," je dejala presrečna mamica, ki je imela ob porodu le manjše težave, vse tri punčke pa so zdrave. 

jaime4
vszi

"Nisem bila pripravljena splaviti dveh otrok, da bi bilo moje življenje lažje. Ko sem slišala, kaj mi predlagajo zdravniki, sem si rekla, da tega ne morem storiti in da bom nadaljevala z nosečnostjo ne glede na vse. Na koncu smo se odločili, da damo vsem trem priložnost, da pridejo na svet. Šport je mene in moža naučil, da vse, kar potrebuješ, je priložnost, pozitivno razmišljanje in zaupanje v svoje zmožnosti, da bi bil uspešen," je še povedala Halseyjeva, ki je s carskim rezom najprej rodila Eden Rose, ob porodu težko kilogram in 580 gramov, kot drugo Amber Joy, težko kilogram in 390 gramov ter kot tretjo Erin Aila, težko vsega kilogram in 270 gramov. 

jaime3
vszi

Oče Steve, nekdanji igralec ragbija, ki si je kruh služil pri London Welshu in Bedford Bluesih, je pojasnil, zakaj sta z ženo dala punčkam takšna imena. "Ponosno želim pozdraviti v tem svetu svoje tri prečudovite hčerkice. Njihova srednja imena Rose in Joy sta imeni obeh babic, Aila pa pomeni 'iz močnega okolja'. Zdaj se naše popotovanje šele začne," je dejal Steve in nadaljeval: "Dobil sem priložnost, da Jaime povem, kako izjemno ponosen sem nanjo, da je čuvala najine tri majhne hčerkice. Najina prečudovita hčerkica Florence je zdaj dobila tri sestrice."

Steve in Jaime imata od prej torej hčerko Florence, ki se je rodila leta 2012. Kot dveletna punčka je Florence začela govoriti staršema, kako zelo si želi sestrico in vse od pomladi sta se zakonca trudila da bi zanosila. V prvih mesecih jima to nikakor ni uspelo, a zdaj so vse težave pozabljene. Trojčice sicer še vedno ostajajo v inkubatorju na opazovanju, a zdravniki pravijo, da bodo kaj kmalu lahko odšle domov.