© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
18.12.2014 17:27:31

Osovraženi pokazal srce in osupnil

vszi

Nesrečna zgodba mlade družine je precej ganila sicer sila osovraženega škotskega nogometaša. Ta je pokazal srce in navdušil številne.

Božič je pred vrati, ljudje po vsem svetu že mrzlično drvijo v gromozanska nakupovalna središča in zapravljajo gore denarja, vse v želji, da bi svojim najbližjim z darili prinesli kar največ zadovoljstva, sreče in veselja. Škotski nogometni navdušenec Michael Wright ni izjema. Tudi sam je s partnerico odšel po nakupih, skupaj sta njunemu petletnemu sinu kupila kar nekaj igrač, ki sta jih nameravala na božični večer pustiti pod okrašeno jelko.

Vse lepo in prav, če jima načrte ne bi prekrižal nepridiprav. Nekdo je namreč vdrl v hišo, v kateri družina živi, in jih oropal. Vzel je marsikaj, celo 6000 funtov vreden avtomobil znamke Ford, nemalo denarja in tudi darila, namenjena malčku. Groza, boste dejali, toda nato se zgodba šele zares začne. In ima tudi srečen konec. 

KO JE PREBRAL, NI OSTAL RAVNODUŠEN
Ko je razjarjeni in hkrati užaloščeni Michael Wright na facebooku potarnal nad tem, kaj se jim je zgodilo, so številne delitve njegovega zapisa zaokrožile po svetovnem spletu. Med brskanjem po slednjem je zgodbo prebral tudi Leigh Griffiths, nogometaš škotskega velikana Celtica, ki kljub temu, da mu ljudje očitajo, da je čisto pravi "kreten", ni ostal ravnodušen. Štiriindvajsetletnemu napadalcu je tuja nesreča prišla do živega, odločil se je, da bo z Wrightom vzpostavil stik, in sicer z jasno željo: družini želi povrniti vse, kar je bilo namenjeno petletnemu fantiču in kar je nepridiprav odnesel s seboj. 

"Slišal sem za vašo zgodbo, da so vam vlomili v hišo. Kaj ste želeli dati malemu fantu, kupil jih bom namesto vas. Hudo je, ko se ti zgodi kaj takšnega, še zlasti v tem času leta. Res bi rad pomagal," je zapisal Griffiths (gre za sicer sila kontroverznega nogometaša, ki ima recimo štiri otroke s tremi različnimi ženskami, lani pa je moral plačati 100 funtov kazni, ker je v trgovini, v kateri so ga neupravičeno obtožili kraje, povsem izgubil živce ter postal nasilen) in pričakovano osupnil Wrighta. 

VEŠ, DOSLEJ SEM TE SOVRAŽIL
Toda čeprav je bil veliki nogometni navdušenec pozitivno presenečen, je ponudbo zavrnil. Z vljudnimi besedami, da je že poskrbel za vse skupaj ob pomoči družine. Ampak hkrati se ne moremo znebiti občutka, da je bilo to povezano tudi s tem, za koga navija. Wright je namreč lastnik sezonske vstopnice pri Heartsu, velikemu tekmecu Hiberniana, za katerega je Griffiths igral med letoma 2011 in 2013. 

Za nameček se je aprila letos na spletu pojavil tudi posnetek, na katerem je nogometaš že kot član Celtica pred derbijem Edinburgha prepeval sočne pesmi, ki žalijo Hearts. Tudi zaradi tega je Wright dobrodušnemu Griffithsu odgovoril: "Logično je, da sovražim Hibernian in Celtic in tudi Leigha Griffithsa. No, sovražil sem ga. Do tega trenutka." Nato pa je ganjeno dodal: "Človek, ne morem verjeti. Ti si bil zadnja oseba, od katere sem pričakoval sporočilo. Tvoja dobrosrčnost me je ganila. In to mislim resno." Hja, bo že držalo: ni vedno vse zlato, kar se sveti. Kakor ni vedno vse zanič, kar na prvi pogled spominja na blato ...