© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
18.12.2014 15:28:13

Slepa in stara 90 let, a ne zamudi nobene tekme

Zgodba o ljubezni. Do svojega pokojnega moža in do nogometa. Devetdesetletna Audrey v zadnjih sedemnajstih letih ni zamudila tekme angleške ekipe Yeovil Town in to kljub temu, da je pred dvema desetletjema oslepela.

Danes goreča navijačica tretjeligaškega angleškega kluba Yeovil Town pred dvajsetimi leti ni nikoli zašla na stadion kakšnega nogometnega kluba, ne namerno niti po nesreči. Nato pa se je vse skupaj spremenilo. Kriva je bila moževa smrt pred , ki je bil njeno pravo nasprotje in je celo svoje življenje goreče navijal za Yeovil. Zato se je odločila, da se bo kljub slepoti skupaj s sinom odpravila na stadion, da tudi sama doživi to, o čemer ji je mož dolgo let pripovedoval in kar je imel poleg nje najraje na svetu. 

Verjeli ali ne, osivela gospa ni le počastila svojega že pokojnega moža z enkratnim obiskom, temveč že sedemnajst let skupaj s svojim sinom ne zamudi nobene domače tekme. Odeta v barve domačega kluba, s šalom okrog vratu in slušalkami na glavi je največja atrakcija stadiona, kjer Yeovil igra domače tekme. "Nikoli pred tem nisem bila na nogometni tekmi, šla sem na sinovo prepričevanje in ko je Yeovil zabil gol, sem bila navdušena nad zvokom na stadionu. Bilo je tako čudovito, to je bilo tisto, kar me je najbolj pritegnilo. Sin me je nato vprašal, če bi šla še kdaj in šla sem na vse tekme tiste sezone, v naslednji sem imela že sezonsko vstopnico, tako kot tudi naslednjih sedemnajst let," je navdušeno razlagala Audrey in dodala: "S sabo vedno vzamem radio in slušalke, ter po radiu poslušam potek tekme." 

Ni odveč omeniti, da je 90-letna Audrey prava maskota kluba, ne bo pa zamudila verjetno največjega dvoboja v zgodovini kluba, saj po novem letu v tretjem krogu pokala FA v goste prihaja sloviti Manchester United. "Komaj čakam, vsi govorijo le o tej tekmi." 

Galerija