© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
05.12.2014 23:07:35

Andre Johnson prehitel Božička (foto)

vszi

Igralec ameriškega nogometa Andre Johnson je s svojo zadnjo gesto navdušil Ameriko.

Član Houston Texansov Andre Johnson je poskrbel, da je za enajst socialno ogroženih otrok božič letos prišel skorajda en mesec prezgodaj. Triintridesetletnik je še osmo leto zapored organiziral pohvale vreden dogodek, v katerem je izbral nekaj otrok iz lokalne skupnosti - starih med 8 in 16 let - in jih peljal v veleblagovnico z igračami, popularni Toys "R" Us. Vsak od otrok je imel potem 80 sekund časa - 80 zato, ker je to številka na njegovem dresu - da v trgovini nabere kar največ igrač, račun pa je seveda plačal Johnson. 

Ne samo to, ker je igralec ameriškega nogometa vedel, da si otroci bolj kot karkoli drugega verjetno želijo kakšno igralno konzolo in igrice, te pa so po navadi zaklenjene, je vsakemu otroku obljubil tudi igralno konzolo ter dve igrici. Otroci so se tako lahko posvetili drugim igračam in nabrali so jih ogromno. Končni račun je znašal 16.266,26 dolarjev, kar je za Johnsona seveda pravi drobiž, mladeničem in mladenkam pa je polepšal praznike. 

"Verjamem, da je to zanje osupljivo. Sam sem lahko o takih stvareh kot otrok samo sanjal. Zmeraj sem si govoril, da če mi v življenju uspe, se bom trudil, da pomagam drugim. Na srečo imam dovolj denarja, da lahko pomagam otrokom in na sploh ljudem, kar me zelo veseli," je dejal Johnson.

Dobrosrčni Američan je povedal tudi, kako je sploh prišel na idejo o obdarovanju otrok. "S stricem sva se enkrat pogovarjala in rekel mu, da bi rad naredil dobro delo za božič. Vprašal me je, če sem razmišljal o tem, da bi nekaj otrok peljal v trgovino z igračami in jim dovolil, da si izberejo karkoli želijo. On je bil tisti, ki je predlagal, da naredimo iz tega nekakšno 'tekmovanje', v katerem bi imeli vsi otroci na voljo 80 sekund. Sam sem bil prepričan, da je 80 sekund premalo, toda uvidel sem, da so otroci zares hitri in da uspejo nabrati veliko igrač," se je zasmejal Johnson.