© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
19.11.2014 18:20:03

Pirelli izdal vroč koledar za leto 2015 (video)

Reuters

Koledarsko leto se bliža h koncu in mnogi se že pripravljajo na to, da bodo pod njega potegnili črto. Obstajajo pa tudi taki, ki so svoje misli in energijo že usmerili v leto 2015.

Med slednjimi je tudi proizvajalec gum Pirelli, ki je predstavil svoj koledar za prihodnje leto. Čeprav je v igri 'le' koledar, pa gre pri tem za nekaj posebnega.

Multinacionalka ga namreč izdaja vse od leta 1964 - med letoma 1975 in 1983 ga zaradi svetovne naftne krize in recesije sicer ni izdala - in je lani praznoval svoj petdeseti rojstni dan. Koledar je pravi simbol prestiža. Tako za fotografe in manekenke, ki jih povabijo k sodelovanju, kot tudi za vse tiste, ki ga prejmejo.

Koledar je izdan v omejeni nakladi, deležni pa so ga le Pirellijevi poslovni partnerji in nekaj izbranih pomembnežev.

Tokratna edicija je 42. po vrsti, pod fotografije se je podpisal 60-letni legendarni ameriški fotograf Steven Meisel. Med petdnevnim snemanjem v New Yorku, ki so ga opravili maja, pa so mu pozirale naslednje svetovno znane manekenke Adriana Lima, Natalia Vodianova in Joan Smalls. Poleg njih nikakor ne smemo pozabiti niti na Raquel Zimmermann, Isabeli Fontano, Sasho Luss, Anno Ewers, Carolyn Murphy, Cameron Russell, Gigi Hadid, Candice Huffine in Karen Elson.

"Nisem želel ustvariti konceptualnega koledarja ali ga povezati z neko določeno lokacijo. Osredotočil sem se na dvanajst povsem različnih fotografij, v katerih se ženske predstavijo z vso svojo čutnostjo. Imel sem popolno kreativno svobodo in sem omejil uporabo oblačil in modnih dodatkov. Igrali smo se z barvami, ličili in materiali, za nami je zelo razburljiva in koristna izkušnja," je o svojem delu povedal Meisel.