© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
23.08.2024 16:02:51

Goran Dragić navdih in motivacija tudi za podjetnike

Rok Capl
Rok Capl
Jure Klobčar / MPA

Med športom in gospodarstvom obstajajo številne sinergije, uspeh v obeh panogah pa je posledica enakih vrednot, so na okrogli mizi dan pred poslovilno tekmo košarkarja Gorana Dragića ugotavljali gospodarstveniki.

"Obe področji zahtevata strast, predanost in nenehna prizadevanja za vrhunske rezultate," je poudaril direktor Spirita Rok Capl.

"Številni podjetniki v uspehih Gorana Dragića najdejo navdih in motivacijo za svoje cilje. Prebiti se v sam vrh ni lahko, pa naj bo to košarka ali posel," je na današnjem poslovnem dogodku, ki ga je kot nacionalni partner dogodka I Feel Slovenia Noč zmaja (Night of the Dragon) organizirala javna agencija Spirit Slovenija, dejal Capl.

Kot je spomnil, Spirit slovensko gospodarsko okolje promovira kot stabilno, zanesljivo in usmerjeno v prihodnost, priložnosti, ki jih za to omogoča šport, pa so velike. Agencija tako med drugim pripravlja poslovne dogodke v Dallasu, kjer igra Luka Dončić, dogodke so pripravili ob evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji in v času olimpijskih iger v Parizu.

Sinergije med panogama so na okrogli mizi izpostavili tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, izvršni direktor podjetja Bragg Matevž Mazij, član upravnega odbora v Petrolu Drago Kavšek in prvi mož Addiko bank Andrej Andoljšek.