© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
uredništvo Ekipe
uredništvo Ekipe
13.08.2024 13:28:23

Legendarni športni komentator se je s srce parajočim zapisom poslovil od edinega športnega dnevnika v Sloveniji

uredništvo Ekipe

Novica, da slovenski prostor z današnjim dnem nima več športnega dnevnika, je prizadela tudi legendarnega komentatorja Iva Milovanovića.

Z današnjim dnem je športni časnik Ekipa začel pisati novo zgodbo - ni več športni dnevnik, temveč je postal poltednik, kar pomeni, da bo izhajal dvakrat na teden, in sicer ob torkih in ob petih. Večina dnevnoaktualnih športnih vsebin se bo preselil na spletno stran, ki je v fazi temeljite prenove in celovite izboljšave, s čimer bo še prijaznejša do uporabnikov, predvsem pa bo po novem vsebinsko okrepljena.

milovanovic
Martin Metelko

Nad dejstvom, da se športni dnevnik poslavlja s slovenskega prostora pa je razočaran legendarni komentator Ivo Milovanović, ki je na svojem Facebook profilu delil srce parajoče sporočilo, ki ga delimo v celoti: "Nimam več pravega slovenskega športnega časnika! Sam imenujem trenutno stanje UMIRANJE NA OBROKE! Žal v času velikih ali morda največjih uspehov slovenskih športnikov nimamo več njegovega najzvestejšega spremljevalca! Pogosto imamo polna usta kako in koliko pomagamo slovenskemu športu! Premalo je dati denar športniku ali zvezi ali OKS-u ! Če takega ali drugačnega dosežka ni v medijih, potem enostavno dosežka ni! Tega si jaz zagotovo nisem izmisli! Vem, rekli boste tudi za medije veljajo tržne zakonitosti! Ja, toda mediji niso enaki ! V Švici so pred leti izgubili svetovno priznani športni časnik in še danes jim je žal. Seveda športnikom, klubom in zvezam! Vprašam vas kdo bo recimo objavljal vsa drugoligaška tekmovanja, izide balinanja, konjeništva...skratka športov, ki jih imenujemo mali športi. Sam bo pogrešal Tv športne programe, komentarje in seveda izjave. Kar nekaj se mi jih je potožilo, da ne berejo spletnih strani, da so vajeni časopisa. Ekipe, ki jo dobesedno spremljam od prve številke, zdaj ni več v takem obsegu, ki ga zahteva slovenski športni prostor. Goranu Obrezu in sodelavcem gre pohvala in zahvala za več desetletno popestritev slovenskega medijskega prostora. Na koncu se sprašujem, je medij, katerikoli, sploh sestavni del športne kulture in ali si zasluži sodelovanja razvpite Fundacije, OKS, zvez, klubov in predvsem oglaševalcev, ki se razglašajo za največje podpornike športa! Vsaj jaz bo dnevno pogrešal EKIPO!"