© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
13.08.2024 07:12:00

Zakaj Janja Garnbret na zaprtju ni nosila slovenske zastave? Zlata olimpijka je pojasnila, kaj se je dogajalo v ozadju ...

Bobo.si

Janja Garnbret je bila predvidena, da nosi zastavo ob zaprtju olimpijskih iger v Parizu.

Na dan zaprtja olimpijskih iger je Olimpijski komite Slovenije sporočil, da bosta zastavo na slavnostni prireditvi ob koncu iger nosila dobitnika kolajne - srebrni Toni Vodišek in zlata Janja Garnbret. Omenjena olimpijca sta posnela tudi zelo zabaven videoposnetek, v katerem sta slovenskim navijačem sporočila, da bosta imela to čast. Kasneje so posnetek izbrisali in sporočili, da je prišlo do spremembe - namesto Garnbret je zastavo nosila golfistka Pia Babnik. 

Pri tem pa pri OKS niso podali podrobnega pojasnila o tem, kaj se je pravzaprav dogajalo in zakaj je v zadnjem trenutku prišlo do zasuka ter menjave zastavonoše. To je zdaj na sprejemu pojasnila zlata plezalka: "Bila sem res izčrpana in utrujena od tekme. Ne vem, kdaj me je tako podrlo vse skupaj, tako psihično kot fizično. Drugače pa sem bila tudi že v Tokiu zastavonoša in so mi pustili, da to izpustim in ima kdo drug to priložnost."