© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.01.2016 12:44:31

Stavničarji, bodite pozorni na Surija

Surikata z imenom Suri iz živalskega vrata v Jekaterinburgu bo "živalski orakelj" nogometnega svetovnega prvenstva leta 2018 v Rusiji, so potrdili prireditelji SP in živalskega vrta.

"Suri ima izkušnje," je povedal predstavnik živalskega vrta Permjakov, saj je že pomagal pri napovedovanju izidov na evropskem prvenstvu 2012 in pravilno napovedal izid 4:1 na tekmi med Rusijo in Češko.

"Trenutno preizkušamo dve možnosti, kako bo Suri napovedoval, a imamo še kar nekaj časa za končno odločitev," še pravi Permjakov. V živalskem vrtu za Surija pripravljajo labirint z dvema izhodoma, od katerih bo vsak namenjen enemu nastopajočemu moštvu, drugo možnost pa sta dve posodici za hrano, od katerih bi bila vsaka postavljena za eno ekipo.

SP 2018 bo na sporedu med 14. junijem in 15. julijem, tekme pa bo gostilo 11 ruskih mest. Doslej najbolj znan živalski orakelj na nogometnih SP je bila najbrž hobotnica Paul, ki je napovedovala izide SP 2010 v Južnoafriški republiki. Živalca iz Oberhausna je takrat pravilno napovedala vse izide nemške reprezentance in finala.