© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.08.2015 12:48:50

Kapetan Azerbajdžana vpleten v umor novinarja!?

Azerbajdžanska policija je aretirala kapetana tamkajšnje nogometne reprezentance Javida Huseynova. Razlog? Huseynov naj bi bil vpleten v umor Rasima Aliyeva, novinarja, ki je nekaj dni pred brutalnim napadom, ki ga je stal življenja, javno kritiziral prav Huseynova.

Slednji se je s primitivnim obnašanjem in provokacijami "izkazal" v tretjem predkrogu lige prvakov, ko je njegovo moštvo Gabala gostovala na Cipru pri tamkajšnjem APOEL-u. Kapetan Azerbajdžana se je na presenečenje - in ogorčenje - številnih, na zelenici pojavil s turško zastavo, kar je seveda na večjem, grškem delu otoka, vse prej kot dobrodošlo, da ne rečemo bogokletno, na vprašanja novinarje Zakaj pa se je odzval z obsceno gesto. "S tako primitivnim obnašanjem ne bi smel predstavljati naše države v Evropi," je Aliyev zapisal na socialnem omrežju. In za to plačal z življenjem.

Dan kasneje ga je namreč peterica takrat še neznancev brutalno pretepla in po nekaj dnevih je v bolnišnici podlegel poškodbam. In kaj ima tu skupnega s kapetanom izbrane vrste se sprašujete? Elshan Ismailov, eden od napadalcev, je sorodnik Huseynova, slednji pa pa naj bi vedel za načrte sorodnika in druščine, a o tem ni obvestil policije. Zdaj mu grozi tri leta zapora.