© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
11.08.2015 14:11:07

Stavec v boju proti napaki za 2700 evrov

Spretni italijanski stavec je na eni od lokalnih stavnic skušal izkoristiti hudo napako odgovornih, ki pa mu zdaj ne želijo izplačati dobitka.

Italijanska stavnica GoldBet je za pokalno zmago nogometnega nižjeligaša Crotoneja želela postaviti povsem normalno in običajno kvoto 1,93. A je pri tem nekdo naredil hudo napako, pozabil zapisati vejico in nekaj časa (po zbranih informacijah natanko pet minut) je bilo mogoče na zmago omenjenega kluba staviti z astronomsko kvoto 193.

Malce po sreči in malce z iznajdljivostjo je gospod to luknjo znal izkoristiti. Na različnih stavnih listkih je na zmago Crotoneja vplačal 5, 3, 2 in 1 euro, za nameček pa je na to tekmo stavil tudi na listku s skupno tremi pari. Crotone je nato dejansko premagal Feralpisalo, 50-letnik pa je pravilno napovedal tudi preostala razpleta.

To pomeni, da bi skupno moral zaslužiti 2721 evrov, kar je jasno razvidno iz njegovih listkov, in seveda je delavec, ki vstaja sredi noči in dela za občutno nižjo plačo, želel bogato izplačilo. A je ostal praznih rok. Vsaj za zdaj. Stavnica mu je sicer vrnila vplačan denar, nikakor pa mu ne želi izplačati dobitka.

"V medijih se ne bom predstavil s pravim imenom, saj moja žena ne ve, da stavim. Povedal ji bom le, če bom to vsoto dejansko dobil. In poskrbel bom, da jo bom," se  gospod ne namerava predati in bo ubral pravno pot. Vprašanje pa je, kaj lahko na njej doseže, saj so italijanska sodišča ob tako očitnih tehničnih napakah doslej razsojala v korist stavnic