© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.04.2015 20:32:51

Všečki na facebooku kot merilo priljubljenosti

V modernih časih se priljubljenost meri tudi s številom všečkov, sledilcev ali prijateljev na družbenih omrežjih.

Poročali smo že o tem, koliko sledilcev na twitterju imajo angleški klubi v Sloveniji, zdaj pa bomo predstavili še lestvico enajstih najpriljubljenejših nogometašev na zemeljski obli. Merilo za uvrstitev na razpredelnici je število všečkov, ki so jih zbrali na svojem uradnem profilu na facebooku.

zlatan ibrahimovic
Profimedia

Številke so res astronomske. Enajsto mesto na lestvici je pripadlo napadalcu PSG-ja Zlatanu Ibrahimoviću. Triintridesetletni kapetan švedske izbrane vrste je pred prihodom v francosko prestolnico (2012) igral še za nekaj velikanov evropskega nogometa. Prve nogometne korake je naredil v Malmöju, nato pa branil barve Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone in Milana. Na facebooku ima dobrih 21 milijonov všečkov.

bale
vszi

Deseti je najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale. Petindvajsetletni Valižan, ki je pred prihodom v Real branil barve Southamptona in Tottenhama, je na facebooku zbral 22 milijonov všečkov.

820-10-11-iniesta
Reuters

Deveto mesto zaseda vezist Barcelone Andres Iniesta. Španski reprezentant je star 31 let, član katalonskega velikana je od svojega dvanajstega leta starosti, pred tem je dve leti nastopal za Albacete. Na facebooku pa ima 23,3 milijona všečkov.

casillas real
Real Madrid

Na osmo mesto se je z majhno prednostjo pred reprezentančnim kolegom uvrstil legendarni vratar madridskega Reala Iker Casillas. Triintridesetletnik je že celo kariero zapisan klubu, ki domuje na stadionu Santiago Bernabeu, števec na njegovem facebook profilu pa kaže, da ima dobrih 23,4 milijona všečkov.

rooney re (3)
Reuters

Sedmo mesto pripada enemu izmed dveh Angležev na lestvici. To je 29-letna desetica Manchester Uniteda Wayne Rooney. Napadalec je pred selitvijo na Old Trafford leta 2004 žogo brcal pri "svojem" Evertonu. Rooney se lahko pohvali s 25 milijoni všečkov.

mesut-ozil
vszi

Šesti je še en predstavnik angleške premier lige, vendar pa gre za Nemca. Natančneje, za Nemca turških korenin, ki od leta 2013 igra za Arsenal. Mesut Özil je 26-letni vezist iz Gelsenkirchna, iz mesta, v katerem domuje Schalke. In prav rudarski klub je tisti, v katerem je najprej okusil članski nogomet. Od tam ga je pot vodila še v Werder in Real. Na facebooku pa ima 27 milijonov všečkov.

Kaka

Še štiri milijone več od Özila jih ima na petem mestu Kaka. Brazilski 33-letnik, otrok São Paula, je pred 12 leti prišel na staro celino in zablestel v dresu Milana, za katerega je igral med letoma 2003 in 2009. Nato je bil štiri sezone član madridskega Reala, kjer pa je njegova zvezda začela počasi ugašati. Od julija 2014 je del Orlando Cityja, med julijem in decembrom se je kot posojen član ameriškega kluba spet vrnil v São Paulo.

Na četrtem mestu je nogometaš, ki je pred dvema letoma končal svojo športno pot. Seveda je to 39-letni David Beckham, nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, Reala, LA Galaxyja, Milana in PSG-ja je še vedno izjemno priljubljen, na facebooku pa ima 50 milijonov všečkov.

neymar
vszi

Mesto pred legendarnim Angležem z dobrim milijonom všečkov prednosti drži 23-letni brazilski reprezentant Neymar, ki si je z odličnimi igrami pri Santosu leta 2013 zaslužil dres Barcelone.

819-8-9-messi re

Ostali sta nam še najvišji mesti, ki sta ju po pričakovanjih zasedla najboljša nogometaša današnjega časa. Drugi je Neymarjev soigralec iz katalonskega velikana Lionel Messi. Otrok argentinskega kluba Newell's Old Boys je že s trinajstimi leti prišel v Barcelono, za katero igra še danes. Sedemindvajsetletni napadalec ima na facebooku 75 milijonov všečkov.

Cristiano re (2)
Reuters

Daleč pred vsemi pa je Cristiano Ronaldo. Tridesetletni Portugalec prihaja z Madeire, člansko kariero pa je s sedemnajstimi leti začel pri lizbonskem Sportingu. Nato je bil šest let član Manchester Uniteda, od leta 2009 pa blesti pri madridskem Realu. Tudi število všečkov na njegovi facebook strani je res neverjetno - 102,482.917 - in še raste. Cristiano je tudi človek z največ všečki na facebooku, druga je kolumbijska pevka Shakira, ki je tudi življenjska sopotnica nogometaša Barcelone Gerarda Piqueja - 100 milijonov.

Za primerjavo lahko povemo, da imajo Filipini približno 102 milijona prebivalcev in so v tem pogledu 12. država na svetu!