© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2015 22:36:52

Dobrodelna licitacija dresov za legendo Olimpije

Arsen Perić

Zoran Ubavić je z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Olimpije.

V prvi sezoni 1. slovenske nogometne lige je namreč v zeleno-belem dresu zabil kar 29 zadetkov in še vedno drži rekord po številu doseženih zadetkov v eni sezoni. 

Leta 2010 je nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z nastopom za slovensko reprezentanco, zbolel za hudo obliko demence, zato potrebuje stalno oskrbo. Zanj skrbi 80-letni oče Ilija Ubavić, sicer nekdanji nogometni trener, družina pa zadnja leta prebiva v Novem Sadu. 

Ker je zdravniška oskrba draga in ker družina ne more sama plačati za draga zdravljenja, so se njegovi prijatelji, na čelu s Hajrom Rizvićem odločili, da nesrečnemu Zoranu pomagajo. 

Stekla je akcija, v kateri so se zbirali nogometni dresi in zdaj jih je na voljo za licitacijo že več kot 70. Med drugim tudi Interjev dres Dejana Stankovića, s katerim je Srb osvojil ligo prvakov. 

Drese številnih nogometašev lahko še vedno dobite na licitaciji in sicer na spletni strani licitacija.kmn-olimpija.si. Licitacija se bo končala v petek, 20. marca, ob 12. uri. Dražba od 20 do 25 najbolj zanimivih dresov pa bo na dan dobrodelnega turnirja v Športnem centru Triglav, ko se bodo med drugim pomerile tudi tri generacije Olimpijinih legend (veterane bo vodil Marko Elsner, srednjo generacijo Gregor Židan, mlajšo pa Sebastijan Cimerotič).

Finančna sredstva lahko prispevate tudi prek TRR: 02014-0258968138. Sklic: 00 03-21-2015, namen pa: Za Ubavića.

Galerija