© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.03.2015 16:36:43

37,28 milijona evrov za športne programe

Sta, facebook

Strokovni svet za šport Slovenije je na današnji seji obravnaval letni program športa za leto 2015 in zakon o športu.

Pri prvem so člani strokovnega sveta dali pozitivno mnenje za skupno 37,2 milijona evrov proračunskega denarja, kolikor je letos namenjenega za šport, pri drugem pa potrdili osnutek zakona za nadaljnjo obravnavo.

Finančni vidik športa, zajet v letnem programu športa za leto 2015, je bil ena glavnih tem današnje 21. seje strokovnega sveta. Direktorat za šport je predstavil program, ki v letošnjem letu predvideva skupno 37,28 milijona evrov za športne programe, pri čemer jih 11,98 milijona odpade na programske in razvojne naloge, 25,3 milijona pa za športno infrastrukturo.

Po krajši razpravi, v kateri so se člani strokovnega sveta seznanili predvsem s 500.000 evri manjšim zneskom letnega programa v primerjavi z lanskim letom, so nato na glasovanju sprejeli sklep, da programu dajejo pozitivno mnenje. Prav tako pozitivno mnenje je strokovni svet izdal za pravilnik o merilih, ki je temelj za delitev sredstev.

Zakon o športu je pri članih strokovnega sveta danes prav tako dobil podporo, saj so člani sklenili, da potrjujejo osnutek zakona v prvi obravnavi in ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport predlagali, da zakon posreduje v 30-dnevno javno obravnavo.

Strokovni svet je ob tem sprejel še nekaj kadrovskih sprememb, seznanil se je z odstopoma Vlada Makuca in Petre Majdič - novi član je Blaž Lešnik -, z mesta predsednice komisije za usposabljanje pa je odstopila Marjeta Kovač.