© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.08.2024 20:14:33

No, to pa je prava bombica. Potrjeni novi zvezdniki za Dragićevo poslovilno. In to so ...

Martin Metelko

Le še dobra dva tedna nas ločita od dogodka I feel Slovenia Night of the Dragon, poslovilne tekme enega najboljših slovenskih športnikov vseh časov in zlatega kapetana slovenske košarkarske reprezentance, Gorana Dragića.

Prihod na dvodnevni spektakel, ki bo vsebinsko razdeljen na 'business talk', dobrodelno gala večerjo z izborom ekip ter osrednjo ekshibicijsko tekmo košarkarskih zvezdnikov, so zanesljivo potrdila mnoga znana imena.
Medtem ko se bo v ljubljanskih Stožicah kar trlo zvezdnikov, pa nam je v čast, da lahko potrdimo imena legendarnih košarkarjev, ki so nedavno potrdili svojo prisotnost. Dirk Nowitzki, Chris Bosh, Luis Scola in Dejan Bodiroga bodo dodali izjemen pečat tej nepozabni tekmi, nekateri med njimi bodo sodelovali tudi na panelu znotraj poslovne konference, ki bo potekala v Austria Trend Hotelu v petek, 23. avguta, ob 12.00.
Dirk Nowitzki, legendarni nemški košarkar, je 21-letno kariero v ligi NBA zaključil kot šesti najboljši strelec v zgodovini lige. Osvojil je naslov prvaka z Dallas Mavericks leta 2011 in bil izbran za MVP finala.
Chris Bosh, dvakratni NBA prvak z Miami Heat, je bil v svoji karieri enajstkrat izbran za All-Star. Njegova vsestranskost in odlična igra pod košem sta ga naredila enega najboljših visokih igralcev svoje generacije.
Dejan Bodiroga, eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, je z Jugoslavijo osvojil številne medalje, vključno z dvema zlatima na svetovnih prvenstvih. S svojo izjemno tehniko in razumevanjem igre je postal legenda evropske košarke.
Kapetana ekip na poslovilni tekmi bosta Goran Dragić in Luka Dončić, ki bosta, kot je navada pri podobnih tekmah v Združenih državah Amerike, izvedla žreb in svoje soigralce izmed vseh imen izbrala na gala večerji na predvečer tekme. "Ponosen sem, da se je toliko zvenečih imen domače, evropske in svetovne košarke odzvalo vabilu in bodo na takšen ali drugačen način sodelovali na moji zadnji košarkarski tekmi. To dokazuje, da šport združuje, saj so vezi, ki smo jih spletli tekom kariere, res trdne," je dobra dva tedna preden bo zadnjič obul športne copate povedal Dragić. "Vesel sem tudi, da je Luka privolil v vlogo kapetana in mi bo skupaj z izbranimi košarkarji stal nasproti na parketu. V mislih že imam, koga bi želel v svoji ekipi, kako bo potekal izbor igralcev, pa bomo videli na gala večerji."
Potrjene igralce na poslovilni tekmi Gorana Dragića lahko najdete TUKAJ.

Dobrodelnost
Do novembra 2024 bosta aktivni ključni besedi GOGI5 (5 evrov) in GOGI10 (10 evrov) za zbiranje sredstev za program Botrstvo v športu, ki ga skupaj upravljata Zveza Anite Ogulin in ZPM ter Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, in Fundaciji Goran Dragić.
V preteklem tednu so na Petrolovih bencinskih servisih zaživeli tudi Gogijevi centi, kjer lahko do konca septembra zaokrožite znesek svojega nakupa, podprete Fundacijo Gorana Dragića in pomagate
mladim košarkarskim upom.

Uradna kolekcija I feel Slovenia Night of the Dragon
Zaživela je tudi spletna (in fizična – uradni prodajalec je Grosbasket) prodaja uradnih izdelkov tekme, med njimi tudi replika zmajevega dresa ter nekaj nepozabnih kosov oblačil, pri katerih so navdih črpali tako iz sveta športa, kot tudi največjih zvezdnikov zabavne industrije.