© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.08.2024 18:40:37

Goran Dragić: Super kaže, vse je tako kot mora biti

STA

Če se pripraviš na konec kariere, potem je vse lažje, je danes ob robu okrogle mize z naslovom Vrhunski športniki in druga kariera, ki je potekala v Slovenski hiši v Parizu, za STA povedal kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić. Dodal je, da sicer na olimpijskih igrah kot navijač uživa.

"Res ena fenomenalna izkušnja, bil sem na odbojki na mivki, danes sem bil na odbojki, včeraj sem gledal finale tenisa," je dejal Dragić in dodal, da je fascinantno videti toliko športov in navijačev s celega sveta na eni lokaciji.

Izpostavil je, da sam sicer ni bil nikoli olimpijec, da pa je zdaj na igrah kot navijač, kar mu odgovarja. Ob tem se je ozrl proti avgustovski poslovni tekmi, ki bo imela dobrodelno noto.

"Super kaže, vse je tako kot mora biti," je dejal glede priprav na dogodek in razkril, da je večina igralcev potrdila udeležbo. Kot je dejal, je sam sicer "v glavi" že eno leto upokojen, v pokoju pa zelo uživa.

"Bomo videli, kako bo (...). Zdaj pravim, da bo to vse 'v izi', da ne bo nobenih emocij, ampak, kot se pogovarjam z ostalimi športniki, pride tisti trenutek, ko se ne moreš zadržati," je še dejal glede poslovilnega dogodka.

Na vprašanje, kaj bi svetoval mlajšim profesionalnim športnikom, je odgovoril, da naj pričnejo zgodaj razmišljati o tem, kaj bi počeli po koncu kariere, saj se lahko ta zaradi poškodb tudi nepričakovano konča in "kar naenkrat moraš obrniti nov list v življenju".

"Če se pripraviš na to, potem je vse lažje," je dejal kapetan košarkarske reprezentance, ki je leta 2017 osvojila naslov evropskega prvaka.

Košarkarski spektakel v Ljubljani ob poslovilni tekmi Dragića bo na sporedu 24. avgusta. Udeležili naj bi se ga številna znana košarkarska imena, med drugim Jimmy Butler, Luka Dončić, Steve Nash, Rašo Nesterović, Giannis Antetokounmpo, Beno Udrih, Nikola Jokić, Primož Brezec, Nikola Vučević, Jeff Hornacek, Boštjan Nachbar, Igor Kokoškov, Bogdan Bogdanović, Matjaž Smodiš, Steve Kerr, Sani Bečirović, Luis Scola, Miha Zupan in drugi.

Izkupiček od prodaje vstopnic bodo organizatorji namenili v dobrodelne namene, in sicer projektu Botrstvo v športu pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje in Fundaciji Goran Dragić.