© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
28.05.2015 09:01:13

Antonio Boban: Nič še ni odločeno

Arsen Perić

Hrvat v vrstah Rogaške je po tretji tekmi le negibno sedel na klopi Rogaške.

Vsi ostali igralci so že bili v garderobi, on pa se je z glavo med rokama spraševal, kaj je šlo narobe. "Borili smo se, čutili smo še posledice prejšnje tekme, tako psihične kot fizične. Zelo smo utrujeni, tekme si sledijo na dva dni, to je težko vzdržati. Razočaranje je veliko," je govoril 21-letni krilni košarkar.

DAMJAN NOVAKOVIĆ, trener Rogaške

931-20-novakovic ap
Arsen Perić

"Tajfun le še zmaga loči do naslova prvaka, zato v Šentjur odločno odhajamo po zmago. Vemo, da bo težko. Naša ekipa se je v tej sezoni vedno, ko je bila postavljena pred steno, odzvala odlično, kadar pa smo bili preveč sproščeni, smo še vse tekme izgubili. Če smo se sposobni regenerirati, smo seveda sposobni tudi zmagati. Drugače pa bomo pač iskali izgovore in jokali. A izgovorov ne priznavam."

Vzrok za poraz je našel v začetku tekme. "Slab štart nas je tepel skozi vso tekmo, čeprav smo se vrnili in tudi povedli. Porabili smo še več moči, kot bi bilo potrebno," je dejal, potem pa le spregovoril v bolj optimističnem tonu: "Tekma je minila, kar je bilo, je bilo. Ne smemo razmišljati, moramo se čim bolje regenerirati, da bomo vzdržali še en velik fizični napor. Srečanje bo gotovo spet izenačeno, kot vsa doslej. Lahko zmagamo v Šentjurju, to smo pokazali na drugi tekmi, ko smo bili blizu uspehu. Nič še ni odločeno. Še naprej verjamemo v zmago, skušali bomo izsiliti peto tekmo pri nas. Potem pa je spet vse mogoče."