© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
28.05.2015 08:38:33

Najprej "šiht", potem Rogaška

Nikola Miljković

Na dveh tretjinah poti do naslova prvaka so košarkarji Tajfuna. Potem ko jim je v torek uspel prvi "brejk" v tej seriji, torej zmaga na gostujočem parketu, imajo danes v svoji dvorani priložnost, da se kot četrta ekipa vpišejo na seznam zmagovalcev državnega prvenstva. To bi bil fantastičen uspeh za moštvo, ki mu je že vso kariero zvest tudi Milan Sebič.

Slednji se nikoli ni odločil za selitev v drugo sredino. "Ni mi žal. To je moj kraj, tu sem doma. Obenem sem usklajeval študij in košarko, dokončal sem šolo. Dobro se počutim, verjetno bom tu tudi zaključil kariero," pravi 28-letnik, ki je prav zaradi študija že nekaj let razmišljal, da ne bi več igral na tako visoki ravni. Če bi zares prenehal, si lepšega zaključka od tistega, posloviti se z naslovom, ne bi mogel želeti.

931-20-sebic milan ap
Arsen Perić

"Dali bomo vse od sebe, s pomočjo naših navijačev lahko serijo odločimo že na domačem parketu," je prepričan Sebič, ki se bo tudi danes, tako kot to počne že ves čas, na tekmo odpravil potem, ko bo za njim že en delovnik. Fant je namreč eden od trojice v moštvu, ki si ob košarki kruh služijo še drugje. "Pred pol leta sem začel hoditi tudi v službo. Delam v podjetju, v katerem se ukvarjamo s strojnim oblikovanjem kovin. Tam mi gredo zelo na roke, tako, da dobim dopust, če ga potrebujem, za kar sem jim hvaležen."

DEJAN MIHEVC,
trener Tajfuna

931-20-mihevc ap
Arsen Perić

"Kljub trenutnemu rezultatu v zmagah pri nas ni še nobene evforije. Zavedamo se, da bo treba za dosego cilja, ki smo si ga zadali pred začetkom finalnega niza, zmagati še eno tekmo. Verjamem, da lahko to storimo že danes. V Šentjurju se bo treba za nov uspeh potruditi še bolj kot na zadnjem obračunu v Rogaški Slatini. Na to smo pripravljeni in se že veselimo tekme."

Pričakovali bi, da je Sebič med finalno serijo vzel dopust, a se je le nasmejal. "Ne, kje pa, potem bi ga zmanjkalo za morje. Dan, dva pa si ga bom najbrž vseeno privoščil. Zdaj delam od šestih zjutraj do dveh, potem pa gremo na tekmo. Zdaj sem že vživel v ritem, na začetku sem imel malo problemov, zdaj pa jih nimam več," je odvrnil krilni košarkar, ki v tem finalu greni življenje Sandiju Čebularju.

Tudi predvčerajšnjim je uspešno opravil svojo nalogo v obrambi, tako kot njegovi soigralci. "Tretja tekma je bila spet napeta od prve do zadnje sekunde. Tokrat smo bili mi tisti, ki smo imeli pobudo, na koncu pa napeto končnico odločili v svojo korist. Vsa čast fantom, treba pa bo dobiti še eno tekmo. Srčno upam, da bomo serijo zaključili v Šentjurju."

milan sebic nm
Nikola Miljković

Ne skriva, da se mu pozna utrujenost, a tako je z vsemi, ki igrajo ta finale. "Poznajo se težke noge. Utrujeni smo tako mi kot oni. Trudimo se maksimalno v obrambi. Dokler bomo dobivali tako malo točk, sem prepričan, da lahko zmagamo vsako tekmo," pravi mlajši od bratov Sebič v šentjurskem moštvu.