© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
26.05.2015 08:46:25

Pozabiti in začeti znova

Arsen Perić

Psihična regeneracija bo imela pomembno vlogo pred današnjim tretjim dvobojem finala državnega prvenstva, najbrž še bolj kot fizična. Srečanje v Rogaški Slatini se začne ob 17. uri.

Resda so košarkarji Rogaške in Tajfuna po izčrpavajoči bitki v nedeljo, ki je trajala 50 minut, bržkone šele danes spet začutili noge, a vseeno je zlasti glava tista, ki mora biti spet "čista" in nared za nov obračun. 


Pripraviti je pa ni (bilo) lahko ne enim ne drugim. Da, tudi Šentjurčanom ne, čeprav so v nedeljo zmagali. Marsikaj se ti dogaja v glavi, ko zmagaš po dveh podaljških, ko si na tekmi v nekem trenutku že v izgubljenem položaju, praktično že zaostajaš z 0:2 v zmagah, pa se vrneš, zmagaš in greš na tretji dvoboj v Rogaško Slatino z izenačenim skupnim izidom v žepu.

tajfun rogaska
m24.si

23 

skokov več je imel Tajfun na prvih dveh tekmah, 12 na prvi, 11 na drugi

11 

izgubljenih žog manj je imela Rogaška v uvodnih dvobojih, Tajfun jih je zbral 30

A vseeno je bilo v pripravah na današnji obračun težje Slatinčanom, ki so se na polovici prvih dodatnih petih minut v nedeljo ob vodstvu s plus sedem najbrž že videli kot zmagovalci, a se nato domov odpeljali praznih rok. Nekateri tudi brez besed, razočaranje je bilo tako veliko, da niso bili sposobni oziroma pripravljeni govoriti za javnost.
Ne pa vsi, Dražen Bubnić je čestital Šentjurčanom: "Treba je pozabiti, kar se je zgodilo, pripraviti se na naslednjo tekmo in spet začeti znova."

tajfun rogaska
m24.si

Pozabiti tekmo je bila tudi glavna misel Tadeja Fermeta. "Tekmo smo imeli dobljeno, a izgubili, kar se nam ni zgodilo prvič letos. Težko je, toda to je treba pustiti za seboj. Nesmiselno je razmišljati o porazu, saj je vsaka tekma zgodba zase. Nismo igrali slabo, če bomo ponovili tako igro, se ne bojim, da nam na domačem parketu ne bi uspelo," je dejal branilec Slatinčanov, ki je prepričan, da bo pred začetkom današnje tretje tekme psihološka prednost že spet na strani Rogaške: "Zaradi navijačev, ki bodo znova v večini na naši strani. Vsa čast jim za navijanje v tem finalu, res so odlični."