© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.05.2015 10:12:16

Dellavedova po Chicagovih redči še Atlantine vrste (video)

vszi

Košarkarji Clevelanda so sinoči tretjič premagali Atlanto in jih le zmaga loči od uvrstitve v finale lige NBA.

Konjeniki so po dveh zmagah na gostujočih tleh tokrat prvič slavili pred svojimi navijači, za zadnjo zmago pa so morali odigrati še podaljšek. Prvo ime srečanja je bil LeBron James.


Spet pa se je v središču pozornosti znašel Matthew Dellavedova. Avstralski reprezentant je že v peti tekmi prejšnjega kroga končnice s Chicagom "poskrbel", da je tekmec ostal brez igralca. Takrat se je s Tajem Gibsonom boril za prostor pod obročem in v srditem boju sta igralca sta padla po tleh. Gibson je bil tisti, ki je prvi vstal, Avstralec pa mu je z nogama "vkleščil" levo nogo. Gibson se je skušal rešiti iz neprijetnega položaja, a je pri tem nerodno brcnil tekmeca in bil zaradi tega izključen.

V drugi tekmi z Atlanto je Dellavedova pri agresivnem skoku za žogo padel na nogo Kylu Korverju, ki je zaradi poškodbe gležnja takoj odšepal igrišča in je moral izpustiti tretjo tekmo.

Sinoči je Dellavedova spet pokazal, kako agresiven in nepopustljiv je. Tokrat se je v boju za prostor zapletel z Alom Horfordom. Spet se je znašel na tleh in pri tem padel Horfordu na nogo, slednji se je odzval tako, da je Avstralca s komolcem udaril v glavo.

Sodniki so to videli in se po ogledu videa ter kratkem posvetu odločili, da Horforda izključijo. Igrala se je zadnja minuta prvega polčasa in Horford je bil do tistega trenutka s štirinajstimi točkami najboljši posameznik gostujoče ekipe.

"Mislil sem, da se je spravil name, ampak bi se moral bolje odzvati. Nikakor se ne bi smel zaplesti v to, iz te izkušnje se bom prav gotovo nekaj naučil," je po tekmi dejal Horford. Medtem pa je kar nekaj igralcev Atlante obtožilo Avstralca, da igra umazano. "S tem se seveda ne strinjam, skušal sem ga izriniti stran od obroča. Na posnetku lahko vidite, da me je vlekel za roko," se je branil Dellavedova, ki je bil s sedemnajstimi točkami celo drugi strelec svoje ekipe.

Štiriindvajsetletnemu branilcu je v bran (vnovič) stopil LeBron James: "Nikakor ne želimo nikogar poškodovati. Vedno si želimo zmagati in zato je treba igrati agresivno. Ta fant vsak dan gara, trudi se in vsako tekmo odigra na vso moč. Če so se osredotočili na Dellyja, je bila to napačna odločitev."