© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.05.2015 23:46:03

Bečirović: Olimpija je na kolenih, a kaj imate od tega?

Memi Bečirović po tekmi ni skrival jeze, kaj jeze, besa po izpadu v četrtfinalu, s prstom pa je pokazal tudi na sodnika.


Ta naj bi po njegovem mnenju krojil potek tekme, pika na i pa naj bi bila dosojena osebna napaka Marka Marinovića v izdihljajih tekme ob rezultatu 69:69, ki je Domžalčanom prinesla tri proste mete in posledično tudi zmago. "Vsi napadajo Union Olimpijo, brez nje pa ne bi bilo slovenske košarke. Vprašajte sodnika Pukla, ali je on nad Olimpijo in nad slovensko košarko. Poglejmo si posnetek tekme, preverimo koliko je bilo osebnih napak in koliko izmed njih jih je bilo dosojenih. Pa ne mislim le zadnjo osebno napako, čeprav se te nikjer ne bi dosodilo. Ne želim zmanjševati zmage Heliosa, a Olimpijo bi vsi radi videli na kolenih. Olimpija sedaj je na kolenih, a kaj imate od tega. Boste spremljali drugo ligo? Je to cilj? Če ja, potem v redu. Zakaj se nikoli ne napade sodnikov, zakaj nikoli oni niso krivi za odsojeno? Imamo polno mladih fantov. Kaj bodo sedaj počeli? Seveda jim ni vseeno," je bil jezen strateg zmajev. 


Veliko bolj zadovoljen nad zmago je bil Gašper Okorn, ki pa je bil razočaran nad dogajanjem po tekmi, ko je med igralci prišlo do nekaj vroče krvi: "Pokazali smo karakter in kot ekipa opravili maturitetni izpit. Bili smo čvrsti in znali reagirati tudi v težkih trenutkih, ko so se nasprotniki po zaostanku 14 točk povzpeli na sedem točk naskoka. Žal mi je za to, kar se je dogajalo na koncu tekme. To ne sodi na košarkarska igrišča, tudi poraz je potrebno znati prenesti. Dvoma o osebni napaki nad Juretom Pelkom ni bilo, zato tudi ni razloga za takšne reakcije. Da ne bo pomote, nisem nasprotnik Uniona Olimpije, saj sem Ljubljančan in ta klub mi je dal kruh, da sem nekaj napravil v svoji karieri. Želim ji, da se postavi na noge, saj brez dobre Union Olimpije ni dobre slovenske košarke."