© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
07.05.2015 10:21:27

Liga Telemach: Tekma sezone za Sunse

Grega Wernig

Krka, Rogaška, Tajfun in Helios Suns so ekipe, ki imajo prednost iz prvih tekem in si lahko že nocoj priigrajo uvrstitev v polfinale. Morda se bo celo zgodilo, da bodo imeli delovne obveznosti ob koncu tedna le Ljubljančani in Domžalčani, morda bo kakšen nepričakovan razplet poskrbel za novi zaplet.

Union Olimpija si je v torek privoščila spodrsljaj, ki bo morda kmalu pozabljen, morda pa bo močno prizadel klub, ki je že več let le še bleda senca nekdaj spoštovanega evroligaša. Izpad v četrtfinalu domače lige in končno 5.–8. mesto v državi bi bila najnižja točka kluba od osamosvojitve dalje. V ligi za prvaka so zeleno-beli klonili v Laškem in Rogaški Slatini, torej tudi poraz v Domžalah ni v kategoriji nemogočega. A vendarle je verjetnejši drugačen scenarij, česar se zavedajo tudi v Domžalah.

DRUGE TEKME ČETRTFINALA
Tajfun - Zlatorog (ob 18.00)
Grosbasket - Rogaška (ob 18.45)
Portorož - Krka (ob 20.00)
Helios - U. Olimpija (ob 20.00)

"Union Olimpija je Union Olimpija, je in bo vedno favoritinja takih dvobojev," odločno pravi trener Gašper Okorn, ki na drugi strani vseeno razmišlja tudi o velikem metu: "Igramo doma, in to bomo skušali izkoristiti. Treba bo odigrati tekmo sezone, poleg tega ne smemo podleči pritisku, ki bo v naši podzavesti, saj tokrat lahko tudi mi izgubimo veliko. Želim, da smo pravi v psihološkem smislu, v trdnosti, da verjamemo vase in da ne pregorimo v želji." 

V taboru zmajev pričakujejo precej boljšo predstavo kot v Stožicah. Memi Bečirović verjame, da bodo njegovi varovanci storili vse, kar je potrebno, da bodo priigrali sobotno odločilno tekmo.

Treba bo odigrati tekmo sezone, poleg tega ne smemo podleči pritisku, ki bo v naši podzavesti, saj tokrat lahko tudi mi izgubimo veliko. Želim, da smo pravi v psihološkem smislu, v trdnosti, da verjamemo vase in da ne pregorimo v želji.

GAŠPER OKORN

Tajfun je zmagal v Laškem, ker pa gre za lokalni derbi in močno izenačena tekmeca, je dvoboj še naprej odprt. Zlatorog je denimo zmagal na zadnji medsebojni tekmi v Šentjurju. Domačini pričakujejo težko tekmo, težjo od tiste v Laškem. "Vabimo vse zveste navijače, da poskrbijo za čim bolj glasno navijanje v dvorani Hruševec. Dodatno energijo s tribun bomo tokrat še toliko bolj potrebovali," je pred dvobojem dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Njegov kolega Predrag Milović na drugi strani razmišlja o napakah, ki so jih njegovi igralci storili na prvi tekmi: "Bolje bomo morali zapirati prostor pod obročema, ne smemo izgubljati žoge pri podajah in moramo biti bolj agresivni na začetku tekme. Pričakujem izenačeno tekmo in upam, da se sreča tokrat obrne na našo stran."

cebular nm
Nikola Miljković
Rogaška je v prvi tekmi brez večjih težav odpravila Grosbasket. V Grosupljem se zavedajo, da bo s ponovitvijo torkove predstave konec sanj o polfinalu. Trener gostov Damjan Novaković želi že nocoj zaključiti četrtfinalno serijo, ki bi se lahko zaključila tudi v dvoboju Krke in Portoroža. V taboru državnih prvakov poudarjajo, da bi z zmago pridobili dva dodatna dneva počitka, ki sta lahko zelo pomembna. Za trenerja Aleksandra Džikića bi bila sprejemljiva že ponovitev predstave iz Novega mesta: "Predvsem moramo biti v igri veliko bolj stabilni." Portorožani so v ligi za prvaka Krko sicer spravili na kolena, vendar bodo Dolenjci danes vendarle precej bolj motivirani kot takrat.