© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.10.2023 06:12:06

Bo moral Luka Dončić izpustiti začetek sezone v NBA?! Tu so najnovejše informacije!

Profimedia

V noči na sredo se začenja nova sezona v ligi NBA.

Do začetka nove sezone v ligi NBA nas loči le še nekaj ur. V noči na sredo ob 1.30 po slovenskem času bodo kot prvi na parket stopili branilci naslova, košarkarji Denverja (brez poškodovanega Vlatka Čančarja) in Los Angeles  Lakers. 

Slovenske ljubitelje košarke pa prav gotovo najbolj zanima prva tekma Dallasa, ki bo na sporedu v noči na četrtek ob 3.30, pomerili pa se bodo s San Antoniom, za katerega bo zaigral nihče drug kot francoski čudežni deček Victor Wembanyama. To bi moral biti vroč obračun dveh evropskih zvezdnikov, a bo do dvoboja sploh prišlo?

Luka Dončić je imel namreč v zadnjih tednih nemalo težak v poškodbo, zaradi katere je odigral le pet minut tekme v Madridu, zaradi katere je izpustil tudi zadnjo pripravljalno tekmo Dallasa in tudi nekaj treningov. Po ponedeljkovem treningu je o njegovem stanju spregovoril trener Jason Kidd, ki je razkril, da je Dončić sicer opravil celoten trening, a se bodo o njegovem (ne)nastopu odločili pred tekmo. 

"Luka je opravil celoten trening z ekipo, prav tako je načrtovano, da bo z ekipo treniral v torek, nato pa bomo videli," je povedal Kidd in dodal, da je Dončić opravil skoraj vse zadolžitve na treningu in ni treniral po posebnem programu.