© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.10.2023 19:32:55

Zmešalo se mu je! Mladi Slovenec je obnorel Hrvate! Ob skoraj 70-odstotnem metu iz igre je nasul 66 točk!

alesfevzer.com

Petar Vujačić v zadnjem času blesti v dresu Zadra.

23-letni Petar Vujačić, sicer polbrat dvakratnega zmagovalca lige NBA Saše Vujačića, je letos iz Mornarja prestopil k Zadru in selitev se mu je očitno obrestovala. Na zadnjih dveh tekmah hrvaške lige je branilec eksplodiral in pripomogel levji delež k dvema zmagama svoje ekipe. 

Pred dobrim tednom je ob zmagi z 108:72 proti Škrljevu nasul 29 točk ob skoraj 70-odstotnem metu iz igre. Včeraj pa je svojo predstavo še nadgradil in na tekmi proti Zaboku, ki jo je Zadar dobil s 97:84, dosegel kar 37 točk, tudi tokrat pa je bil iz igre skoraj nezgrešljiv. Medtem, ko je na prvi tekmi zadel sedem trojk iz enajstih poskusov, je bil včeraj še uspešnejši, saj je od enajstih metov v mrežici končalo osem trojk. Skupno je na zadnjih dveh tekmah domače lige Vujačić torej dosegel kar 66 točk in to ob neverjetnem 69-odstotnem metu iz igre, pri čemer je večina njegovih točk prišla iz razdalje. 

23-letnik sicer ne dobiva veliko priložnosti na tekmah lige ABA, proti Krki je na parket stopil le za tri minute, a glede na zadnje predstave se zdi, da je le še vprašanje časa preden zablesti tudi v jadranski ligi in si morda prisluži tudi vpoklic v reprezentanco Slovenije.