© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.10.2023 12:33:00

Na 14. mestu! Dončić med največjimi zaslužkarji v NBA, toliko bo zaslužil v novi sezoni!

Profimedia

Koliko bo v prihodnji sezoni zaslužil Luka Dončić?

Nova sezona lige NBA je tik pred vrati, ameriški mediji pa so pod drobnogled vzeli plače in zaslužke največjih zvezdnikov v tej severnoameriški košarkarski ligi.

Na prvem mestu je pričakovano LeBron James, ki po plači niti ni na prvem mestu, mu pa zato daleč največ prinesejo donosno sponzorke pogodbe, med katerimi je na prvem mestu športni opremljevalec Nike. Samo v prihajajoči sezoni naj bi bil tako bogatejši za skoraj 120 milijonov evrov, od tega mu kar 75 milijonov nanesejo sponzorski dogovori.

Na drugem mestu je še en ameriški zvezdnik. Stephen Curry je z 48 milijoni evrov vredno pogodbo za sezono 2023/24 z ekipo Golden State Warriors na prvem mestu v tem pogledu, a bo zaslužil precej manj od Jamesa s sponzorskimi pogodbami. Te mu bodo navrgle 'le' 48 milijonov, kar skupaj nanese 96 milijonov evrov.

Pričakovano pa je blizu vrha tudi vroči slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. V prihajajoči sezoni bo njegova plača znašala 37,7 milijonov evrov, dodatnih 11,3 mu bodo nakazali sponzorji, kar pomeni, da bo skupno zaslužil 52 milijonov evrov. S tem je na visokem 14. mestu med največjimi zaslužkarji v ligi NBA, lestvico do 15. mesta pa si lahko ogledate spodaj.

seznam