© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.04.2023 06:13:03

Kar v slovenščini! Dončićev odgovor o Sloveniji pred ameriškimi novinarji resnično odmeva!

Profimedia

Luka Dončić je bil po tekmi s Sacramentom dobro razpoložen.

'Dokler bodo obstajale možnosti, bom igral," je pred dnevi vsa namigovanja o tem, da je zanj sezone konec, hitro utišal Luka Dončić. Slovenski zvezdnik je v navezi s Kyriejem Irvingom (skupaj sta dosegla 60 točk) premagal Sacramento s 123:119 in tako Dallas ohranil v igri za končnico pred zadnjima dvema tekmama. 

Prednost za Dallas je domači teren, Dončić pa bo imel prav posebno podporo na tekmi s Chicagom. Takrat bo namreč na sporedu prav posebni slovenski večer, vse bo v znamenju poslovnega sodelovanja med Slovenijo in Teksasom, vse bo v znamenju Slovenije in Luke Dončića, tako ali drugače. 

O tem, kaj mu to pravzaprav pomeni, je 24-letni Ljubljančan spregovoril pred številnimi ameriškimi novinarji. In to v slovenščini! "Zelo vesel sem, da so Slovenci tukaj - tako predstavniki zveze kot navijači. Ne samo zato, ker se je zložilo tako, da me podpirajo na res pomembnih tekmah, ampak že to, da imamo lahko sredi Dallasa slovensko noč in slovenske goste, je res super. Zelo sem ponosen in zelo me veseli, da se to v teh dneh dogaja," je odgovoril na vprašanje posebnega poročevalca Ekipe SN, Andreja Miljkovića.

Vse o ekskluzivnem dogajanju v Dallasu pred tekmama sezone pa si lahko preberete tudi v tiskani izdaji.