© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.04.2023 05:09:47

Kakšen odgovor kritikom! Kar sta naredila Dončić in Irving, je vsem zaprlo usta! (video)

Profimedia

Dallas lovi zadnji vlak za uvrstitev v končnico.

O tem, da košarkarji Dallasa te dni lovijo še zadnji vlak za uvrstitev v končnico, je bilo v zadnjih dneh ogromno zapisanega. Prav tako pa tudi o njihovih možnostih z to, da bi igrali vsaj tisti play-in in se tam borili za eno od še dveh preostalih mest za med osem najboljših zahodne konference. 

Veliko je bilo govora tudi o tem, da naj bi Dallasa namerno izgubil zadnje tri tekme, da bi si s tem izboljšal možnosti pri naslednjem naboru. A dokler ima v svojih vrstah Luko Dončića, je bilo jasno, da to ni ena od možnosti. Dallas je na prvi od treh domačih tekem gostil Sacramento. 

Za Dallas se je tudi pred skupino slovenskih navijačev, ki bodo s slovenskim večerom na svoj račun prišli na tekmi s Chicagom, vse skupaj začelo slabo. Domantas Sabonis in De'Aaron Fox sta bila tista, ki sta poskrbela za glavobol domačih košarkarjev z vodstvom gostov 71:60 ob polčasu. A Dallas je nq krilih Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v drugem polčasu pokazal zobe, z delnim izidom 12:0 je Dallas povedel z 82:78 in se v napeti končnici veselil zelo pomembne zmage nad Sacramentom s 123:119.

Še posebej je v zadnji četrtini izstopal Irving, ki je dosegel 19 od skupno 31 točk. Luka Dončić je tekmo končal z 29 točkami, 10 skoki in 6 asistencami. In z nasmehom na obrazu. 

Dallas bo v noči na soboto gostil prav poseben slovenski večer, takrat pa se bo pomeril s Chicagom. Trenutno je na lestvici zahodne konference še vedno na 11. mestu, a z enakim izkupičkom kot Oklahoma, ki pa ima boljše medsebojno razmerje.